Simona Halep – Yulia Putintseva 6-2, 2-0. Jucătoare kazahă abandonează, Halep va avea meci cu Muguruza în semifinale la Roma

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în semifinale la turneul de la Roma, după ce adversara sa, Iulia Putinţeva, din Kazahstan, locul 30 mondial, a abandonat în setul doi al meciului de sâmbătă.

RomaniaTV.net
19 sept. 2020, 10:22
Simona Halep – Yulia Putintseva 6-2, 2-0. Jucătoare kazahă abandonează, Halep va avea meci cu Muguruza în semifinale la Roma

UPDATE Spaniola Garbine Muguruza, locul 17 WTA şi favorită 9, s-a calificat, sâmbătă, în semifinalele turneului de la Roma, fază în care o va întâlni pe Simona Halep.

Muguruza a învins-o în sferturile de finală pe belarusa Victoria Azarenka, numărul 14 mondial, scor 3-6, 6-3, 6-4, în două ore şi 20 de minute, potrivit news.ro.

UPDATE Simona Halep – Yulia Putintseva 6-2, 2-0. În semifinale, Halep va evolua cu învingătoarea meciului dintre belarusa Victoria Azarenka, locul 14 mondial, şi spaniola Garbine Muguruza, locul 17 mondial.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 80,000 euro şi cu 350 puncte WTA.

Pentru Simona Halep, acesta este al doilea turneu la care participă de la reluarea competiţiilor după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Ea a câştigat, la 16 august, turneul de la Praga.

La Roma, Halep a fost finalistă în 2017 şi 2018.


Simona Halep – Yulia Putintseva LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Digi Sport 2. Meciul este primul programat pe arena centrală. Tot de la ora 13.00, pe Grand Stand Arena, perechea Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam va evolua în semifinale contra favoritelor 7, japonezele Ena Shibahara/Shuko Aoyama.

Simona Halep – Yulia Putintseva LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Digi Sport 2.

Simona Halep – Yulia Putintseva 6-2, 2-0, abandon

Simona Halep – Yulia Putintseva 6-2, game si set!

Simona Halep – Yulia Putintseva 5-2, la un game Simona de castigarea setului

Simona Halep – Yulia Putintseva 4-1, game Simona

Simona Halep – Yulia Putintseva 3-1, break Simona

Simona Halep – Yulia Putintseva 2-1, fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul.

Simona Halep, locul 2 mondial, a declarat, vineri, că nu este uşor să joace cu adversare puternice la Roma, după multă pauză, însă a subliniat că începe să-şi regleze ritmul şi să progreseze zi de zi.

Simona Halep – Yulia Putintseva LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Digi Sport 2: Încep să-mi reglez ritmul

„A fost un meci dificil, mă aşteptam la asta pentru că e o jucătoare care loveşte puternic mingea şi nu prea ştii unde loveşte şi e greu să returnezi astfel de mingi. Dar mi-am revenit, am schimbat un pic jocul, am jucat un pic mai departe de ea şi am încercat să înalţ şi mingile un pic. După ce ea s-a dereglat un pic, am început să fiu şi eu mai agresivă. Şi în al doilea set a schimbat un pic jocul şi nu a mai greşit atât de mult şi atât de uşor. În schimb, serviciul ei este foarte greu de returnat, are un kick extraordinar. Este o jucătoare tânără, foarte bună şi meciurile contra ei sunt destul de grele, cum a fost şi al meu. Chiar dacă a fost primul, l-am simţit foarte greu”, a declarat Simona pentru Digi Sport.

Ea a mai spus că începe să-şi regleze ritmul şi se bucură că vede progres zi de zi. „Am servit foarte bine astăzi, încep să-mi reglez ritmul, dar nu e uşor după atâta pauză să vin din nou în turneu şi să joc cu adversare foarte puternice, dar îmi place la Roma şi mă bucur că văd progres de la zi la zi”, a spus Simona Halep.

Iulia Putinţeva din Kazahstan va fi adversara Simonei Halep în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Roma.

Putinţeva a trecut în optimi de Elena Ribakina, tot din Kazahstan, cap de serie numărul 10, şi locul 18 mondial, scor 4-6, 7-6 (3), 6-2, după două ore şi 40 de minute de joc.

Tot vineri, Halep a trecut în optimi de Daiana Iastremska din Ucraina, locul 29 WTA, scor 7-5, 6-4, după o oră şi 27 de minute.

Halep şi Putinţeva s-au mai întâlnit o singură dată, în acest an la Australian Open, când sportiva din Constanţa s-a impus, scor 6-1, 6-4.

Cine este Yulia Putintseva, adversara Simonei Halep din sferturile de la Roma

Putintseva, în vârstă de 25 de ani, este cunoscută în circuitul feminin pentru felul câteodată lipsit de respect în care își trataează adversarele.

În anumite momente, strângerile de mână de la fileu sunt extrem de puternice, alteori sunt venite fără pic de vlagă.

Un episod celebru a venit în august 2017, atunci când Yulia și antrenorul ei au apelat la înjurături în timpul unui on court coaching, chiar dacă erau conștienți că vor fi auziți pe transmisia TV.

Semifinalele și finala de la Roma se vor disputa cu spectatori

O veste bună a venit de la Ministrul italian al Sporturilor. Semifinalele și finala se vor disputa cu spectatori în tribune, însă doar 1.000 de fani vor avea acces în arenă.

„Eu sper să câștig și să am șansa să joc în fața publicului. E o bucurie pentru toată lumea pentru că ne e dor de public, ne e dor de energia pe care ei ne-o transmit. Sper în curând să se ducă totul la normal și să avem parte de fanii care vin și ne susțin necondiționat de fiecare dată”, a spus Simona Halep în exclusivitate la Digi Sport.