Simona Man, PP-DD: Vom avea acordul cu PSD săptămâna viitoare dacă nu mai există alte oferte

Preşedintele PP-DD, Simona Man, a afirmat miercuri că acordul de colaborare cu PSD va fi finalizat săptămâna viitoare, 'în varianta în care nu vor exista şi alte oferte', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 16:42
Simona Man, PP-DD: Vom avea acordul cu PSD săptămâna viitoare dacă nu mai există alte oferte

‘Au fost nişte discuţii de principiu. Să nu uitaţi că Dan Diaconescu a făcut un apel către toate partidele politice din România pentru acea alianţă împotriva regimului Băsescu. Singurul partid politic care a răspuns acestui apel a fost PSD. Discuţiile vor continua şi vom găsi formula ideală de colaborare. Luăm în calcul orice modalitate de colaborare. (…) Secretariatul general (n.r. – al PP-DD) împreună cu preşedintele executiv de la PSD vor lucra pe acest material săptămâna viitoare şi probabil vom avea acest material săptămâna viitoare, în varianta în care nu vor exista şi alte oferte’, a declarat Man, după întâlnirea cu liderul social-democrat Victor Ponta de la Palatul Parlamentului.

Man a adăugat că ‘este foarte clar că PNL îşi doreşte să meargă alături de Traian Băsescu, ca şi PDL şi PMP’.

Întrebată câte portofolii de ministru îşi doreşte PP-DD în Guvern, Man a răspuns: ‘N-am discutat punctual acest aspect, dar luăm în calcul şi acest lucru şi cu siguranţă în perioada care urmează stabilim exact cum vom proceda’.

Simona Man susţine că PP-DD este ‘un partid foarte disciplinat şi nu se va pune problema ca cineva să aibă o altă opinie în partid’.

Secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a declarat că în prezent există ‘o realitate politică ce trebuie să se concretizeze’.

‘Să nu uităm că PP-DD are în continuare 10% din ponderea în administraţia publică locală şi are un grup parlamentar solid. Va trebui, conform principiului proporţionalităţii, să fim reprezentaţi proporţional’, a susţinut el.

Neagu şi-a exprimat speranţa ca grupul parlamentar al PP-DD din Senat să se refacă.