INTERVIU EXCLUSIV. Simona Radiș și Ancuța Bodnar, sportivele de aur ale României, despre performanța de la Tokyo: „Cel mai important e să nu renunțăm!”

Simona Radiș (22 de ani) și Ancuța Bodnar (23 de ani) au făcut primele declarații, în direct la România Tv, după ce au câștigat medaliile de aur în proba de dublu vâsle de la JO 2020. Româncele s-au impus clar în cursa de 2.000 de metri, stabilind un nou record olimpic.

29 iul. 2021, 13:49
INTERVIU EXCLUSIV. Simona Radiș și Ancuța Bodnar, sportivele de aur ale României, despre performanța de la Tokyo: „Cel mai important e să nu renunțăm!”
Ancuta Bodnar si Simona Radis / Foto: Facebook COSR

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, vicecampioane mondiale și campioane europene, au dominat autoritar proba de dublu vâsle. Pe culoarul 4, al favoritelor, româncele au adus primul aur pentru România de la Tokyo 2020.

„Mulțumim pentru susținere! Emoțiile noastre au fost mai puține în timpul cursei decât ale celor care ne urmăreau de pe mal. Concentrarea ne-a permis să ne facem treaba. Cei de pe mal am înțeles că au fost foarte emoționați, își doreau să ne ajute și nu aveau cum”, a declarat Simona Radiș la RomâniaTv.

Ce sacrificii necesită o astfel de performanță

„Da, într-adevăr, această medalie e adusă prin foarte multă muncă, ambiție, determinare, putere de a trece peste toate obstacolele și cel mai important încrederea și faptul că niciodată nu trebuie să te oprești până nu îți atingi țelul”, a dezvăluit Ancuța Bodnar.

„Cel mai important e să nu renunțăm!”, a mai adăugat ea.

Întrebate cum le-au întâmpinat familia și prietenii după reușita de la Tokyo, fetele au mărturisit că aceștia au plâns de fericire și au fost foarte bucuroși.

Radiș și Bodnar au fost la un nivel uriaș, au avut un ritm perfect și au condus cursa încă de la început, distanțându-se constant de rivale pe durata celor 2.000 de metri! Noua Zeelandă a terminat pe locul 2, la peste 3 secunde de România, în timp ce Olanda a luat medalia de bronz. Favoritele probei, Radiș și Bodnar au terminat cursa cu un timp de 6:41.03, stabilind un nou record olimpic!

Primele declarații făcute de campioanele mondiale

  • Ancuţa Bodnar – „A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru. Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta. Dar ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine. Din 2019 am intrat în barca de dublu vâsle şi de atunci am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Olimpiada s-a amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani”.
  • Simona Radiș – „Am simțit mândrie, fericire și eliberare. Am fost doi ani în care am muncit enorm și am reușit să aducem acest rezultat mult dorit. Deși am condus, cursa a fost foarte grea. Condițiile au fost destul de dificile, dar am reușit să gestionăm bine toată situația. Pe lângă faptul că am adus medalia de aur, am reușit să batem și recordul olimpic. Drumul nostru e încă la început și pornim cu încredere. Vom crește și vom fi mai puternice. Avem încredere că lucrurile vor decurge mai bine. Am vorbit una cu cealaltă. Am avut emoții pentru că mereu apar gânduri negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine. Am vorbit cu Ancuța înainte de start și i-am zis «Ancuța, împreună până la finish și o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Asta facem mereu și o facem bine», Încă nu realizez ce s-a întâmplat