Simptome ale tulburărilor de alimentaţie

Tulburarile de alimentatie tind sa se dezvolte in cursul adolescentei si tineretii, fiind mult mai frecvente in randul femeilor. Nu se cunoaste cauza exacta a tulburarilor, dar ele par a coexista cu probleme psihologice, precum stima de sine scazuta, depresia, anxietatea, problemele emotionale.

19 feb. 2015, 15:17
Simptome ale tulburărilor de alimentaţie

Pentru unii oameni, alimentele devin un mod de a obtine control asupra unui anumit aspect al vietii. Desi poate incepe cu a manca mai mult sau mai putin decat de obicei, comportamentul poate scapa de sub control si poate prelua viata personala. Tulburarile de alimentatie sunt o problema medicala grava, ele avand consecinte asupra sanatatii pe termen lung, daca nu sunt tratate corespunzator si in timp util.

CITEŞTE ŞI: Suplimente care accelerează metabolismul ca să slăbeşti mai repede

Este comun pentru persoanele cu tulburari de alimentatie sa ascunda comportamentul lor nesanatos, astfel ca poate fi dificil sa recunoasca semnele unor astfel de probleme.

Semne de anorexie nervoasa

Persoanele cu anorexie nervoasa au o teama extrema de a creste in greutate. Ele tin diete, uneori pana la infometare si fac exercitii fizice foarte des. O mare parte dintre anorexici folosesc laxative sau recurg la a vomita mancarea ingerata. Cei ce sufera de anorexie au o imagine distorsionata a propriului corp, crezand constant ca sunt supraponderali atunci cand, de fapt, sunt sub greutatea normala. Calculeaza caloriile in mod obsesiv si isi permit portii mici din anumite produse alimentare. Atunci cand este confruntata, o persoana cu anorexie va nega deseori ca exista o problema.

Semnele anorexiei pot fi subtile la inceput: de la un interes crescut pentru felul in care arata sau o dieta inainte de o vacanta, ele se dezvolta treptat si se ajunge la o adevarata preocupare pentru greutate. Se creeaza astfel un cerc vicios, cu cat persoana pierde mai mult in greutate, cu atat face adevarate obsesii pentru corpul sau.

Citeste mai mult pe curademiere.ro