Simptomele cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin este unul dintre cele mai frecvente forme de cancer la femei la nivel mondial. Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de un virus numit papilomavirus uman (HPV), care se dezvoltă în celulele colului uterin.

RomaniaTV.net
08 mai 2018, 08:33
Simptomele cancerului de col uterin

Femeile de toate vârstele sunt în pericol de a dezvolta acest cancer, după ce au început să aibă relații sexuale.

Ce trebuie să știi despre cancerul de col uterin

Factorii de risc includ:
– Sex neprotejat
– Mai mulți parteneri
– Exces de greutate
– Utilizarea contraceptivelor orale
– Genetic
– Fumatul
– Imunitatea slabă
– Mai multe sarcini
– Prima sarcină la o vârstă fragedă

Cancerul de col uterin este cel care nu prezintă simptome în stadiile incipiente. După ce boala s-a răspândit în vezică, ficat, intestin sau plămân, simptomele sunt mai proeminente. Recomandat este că consulți un medic după ce observi modificări sau simptome neobișnuite care afectează organele reproductive. Mai mult, testul Papanicolau și vaccinul împotriva HPV sunt singurele căi prin care poate fi tratat și prevenit cancerul de col uterin.

Citeşte şi Cancerul de col uterin poate fi prevenit. Află cum

Iată care sunt considerate principalele cauze ale cancerului de col uterin pe care nu trebuie să le ignori:

Sângerări vaginale anormale

Majoritatea femeilor diagnosticate cu cancer de col uterin prezintă sângerări neregulate.ele s-ar putea datora și altor afecțiuni medicale, cum sunt dezechilibrul hormonal, boala inflamatorie pelviană sau o infecție la nivelul organelor pelvine. Însă, deoarece cancerul se răspândește în țesuturile din apropiere, acesta creează capilare noi, anormale, care se rup ușor și provoacă sângerări. O astfel de sângerare poate fi prezentă între perioadele menstruale, după actul sexual, după menopauză și chiar după examenul pelvian. Adresează-te medicului dacă ai sângerări între ciclurile menstruale sau în urma unor raporturi sexuale.

Durere în timpul actului sexual

Intervenția dureroasă este un alt simptom al cancerului de col uterin. Acest simptom indică un cancer cervical avansat, ceea ce înseamnă că boala s-a răspândit în țesuturi și organe de reproducere. Există și alte cauze pentru care apare durerea, dar nu ignora acest simptom.

Durere pelvină

Durerea pelviană este frecventă în rândul femeilor. Crampele și durerile sunt o parte normală a ciclului menstrual și nu indică de obicei prezența cancerului sau a oricărei alte afecțiuni grave. Cu toate acestea, durerea care durează mai mult timp și apare mai frecvent ar putea fi un semn al cancerului de col uterin. Recomandat este să mergi la un control medical pentru a afla cauza exactă și pentru a exclude posibilitatea cancerului.

Citeşte şi Acest obicei creşte riscul de cancer la sân. Toate femeile îl fac

Alte simptome care pot anunța cancerul de col uterin includ:

– Durere la urinare;
– Menstruație dureroasă și de durată;
– Pierdere bruscă în greutate;
– Senzație constantă de oboseală;
– Durere frecventă de picioare.

Tipurile de cancer care recidivează cel mai des