Simptomele care prevestesc cancerul: Dacă observi că pantalonii încep să cadă de pe tine, nu e de bine

Simptomele persistente, care interferează cu viața ta de zi cu zi, n-ar trebui niciodată ignorate, căci pot ascunde indicii prețioase referitoare la starea ta de sănătate. Cancerul este considerat a fi o boală tăcută, încât orice semnal trebuie luat în serios.

RomaniaTV.net
05 feb. 2018, 10:10
Simptomele care prevestesc cancerul: Dacă observi că pantalonii încep să cadă de pe tine, nu e de bine

Umflarea feței și a gâtului

Cancerul pulmonar poate duce la umflarea feței, a gâtului, a brațelor și a zonei superioare a pieptului, deoarece tumoarea pune presiunea asupra venelor care pornesc de la cap înspre inimă. Aceasta este un simptom particular numit obstrucția venei cave, apărut adeseori din cauza cancerului.

Durerile de oase

Disconfortul creat de senzația de durere insuportabilă este comună în cazul pacienților care au cancer osos. Pe măsură ce acesta se dezvoltă, durerea va deveni și deranjantă, fiind prezentă chiar și atunci când vrei să faci cele mai simple mișcări, precum mersul pe jos sau întinderile.

Pierderea sensibilității

Sigur cunoști acea senzație de paralizie pe care o ai atunci când ești foarte amorțită. Dacă aceasta se extinde pe o perioadă lungă de timp, este timpul să mergi la consultul unui medic specialist. Pierderea sensibilității poate sugera prezența unei tumori în apropiere nervului spinal, a creierului mare sau a canalelor nervoase.

Citeşte şi Top 10 alimente care pot produce cancer si top 10 alimente care previn cancerul

Pierderea rapidă în greutate

Dacă observi că pantalonii încep să cadă de pe tine, fără ca să-ți fi schimbat măcar regimul alimentar sau fără să fi făcut sport, este semn că ceva e în neregulă. De obicei, celulele canceroase folosesco parte din depozitele de energie și încep să schimbe felul în care organismul produce energie sau proteine, ducând la pierderea extrem de rapidă în greutate.

Oboseala acută

Cine nu se simte obosită din când în când? Cu un ritm de viață alert și o mulțime de cerințe la pachet, cu siguranță ți se întâmplă și ție, ca oricărui alt om, să te simți aproape secată de energie. Dacă această senzație nu dispare, poți începe să-ți pui serios întrebări. În plus, durea, greața, amețeala sau stările de vomă pot fi semnale ale unei afecțiuni, în speță ale cancerului.

Studiu: Nucile previn cancerul de sân