Simptomele copiilor cu COVID-19 pot fi diferite de cele ale adulţilor! La ce să fie atenţi părinţii

Acum, când Italia se pregătește să iasă din carantină, ziarele din Peninsulă își îndreaptă din nou atenția asupra copiilor și a modului în care aceștia pot fi afectați de coronavirus.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 04:08
Simptomele copiilor cu COVID-19 pot fi diferite de cele ale adulţilor! La ce să fie atenţi părinţii
Ziarul Corriere della Serra dedică o serie de materiale simptomelor pe care minorii le pot dezvolta, simptome care, în caz de infecție cu coronavirus, pot să fie diferite de cele ale adulților. 
 
Potrivit ziarului italian, febra și tusea nu sunt așa de frecvente ca în cazul adulților și asta face diagnosticarea mai dificilă. Cu toate acestea, copiii nu sunt imuni în fața virusului și, mai ales după reînceperea școlilor, l-ar putea căpăta. În caz de infecție însă, boala este de multe ori benignă și în foarte rare cazuri copiii ajung să aibă nevoie de asistență respiratorie. 
 
Datele Centrului Chinezesc pentru Controlul Bolnavilor arătau că, la finele lui februarie, din 72.314 de cazuri de COVID-19, doar un procent de 2% era reprezentat de copii. 
 
În Italia, Institutul Superior de Sănătate anunța, pe 9 aprilie, că pacienții sub 19 ani reprezentau 1, 9% din totalul de pacienți. Cei mai mulți dintre copiii pozitivi erau cei cu părinți deja diagnosticați cu COVID-19.