SIMULARE BAC 2019 EDU.RO. Subiecte romana bacalaureat 2019. Ce cerinţe au primit elevii

Simularea examenelor de Bacalaureat a început luni dimineaţă cu testarea elevilor de clasele a XI-a și a XII-a la Limba și literatura română. Simulările pregătesc elevii pentru condițiile de examen, iar cei prinși că încearcă să copieze vor fi dați afară din testare. 

18 mart. 2019, 05:27
SIMULARE BAC 2019 EDU.RO. Subiecte romana bacalaureat 2019. Ce cerinţe au primit elevii

SIMULARE BACALAUREAT 2019 EDU.RO. Simulare BAC 2019 Subiecte Română. Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a încep de luni sesiunea de simulare a bacalaureatului 2019, în care prima proba este cea de limba şi literatura română. RomaniaTV.net vă prezintă modele de subiecte la română și va publica subiectele la română la simularea bacalaureatului 2019 și baremul de corectare, imediat ce acestea vor fi disponibile. 

SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XII-A.  lElevii de clasa a XII-a de la profilul uman au primit la primul subiect un text din Ion Barbu, „Sub constelația numerelor”, la care au avut de rezulvat mai multe cerinţe.  La al doilea subiect la română au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, un fragment din poezia „Toamnă de suflet” a lui Tudor Arghezi, în care să evidențieze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. 

La punctul trei elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje într-un roman interbelic studiat, potrivit hotnews.ro.

 

Sursa foto: Hotnews.ro

SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XI-A. La simularea la română, elevii din clasa a XI-a au primit la primul subiect un text din Ioan Slavici, „Amintiri”. La subiectul al doilea, elevii au avut de prezentat în 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi. La al treilea subiect au avut de redactat un eseu, de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităție de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată. 

Tot CNEE este instituția care a dezvăluit planurile Ministerului de a introduce grilele la BAC și Evaluare chiar de anul acesta, scandal în urma căruia Ministerul Educației a anunțat oficial că amână grilele, pentru ca testele grilă să revină în subiectele de simulare de la clasele a VII-a și a XI-a.

Ministerul Educației testează pe elevii de clasa a XI-a introducerea a “minimum 30%” subiecte grilă la Matematică și la Istorie, deși numeroși profesori și elevi au avertizat că grilele la BAC înseamnă șanse mari de copiat și o rată de promovare artificial mărită. Potrivit surselor Edupedu.ro, miza grilelor la examene este chiar obținerea unor rate mari de promovare și folosirea politică a rezultatelor, în ani electorali.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Cum arată cerinţele la prima probă scrisă

Subiectele la română vor fi elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), iar potrivit structurii modelelor propuse pentru simularea BAC 2019, elevii vor avea, printre cerințe, de redactat un text argumentativ sau un eseu dintr-o operă studiată.

Simulare Bac 2019 Subiecte Română. Pentru proba scrisă la limba română, elevii trebuie să studieze în mod aprofundat cel puţin numărul minim de texte prevăzute în programa şcolară, aparţinând autorilor canonici sau prozei narative, poeziei sau dramaturgiei româneşti despre care să poată redacta un eseu structurat, un eseu liber sau un eseu argumentativ, în care să aplice conceptele de istorie şi teorie literară.
Programa pentru bacalaureat 2019 arată că autorii din care pot primi elevii subiectele sunt: Mihai Eminescu, Ion Creangă, I.L. Caragiale, Titu Maiorescu, Ioan Slavici, G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Mihail Sadoveanu, Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu. De asemenea, textele literare la prima vedere pe care le primesc elevii la Simulare Bac 2019 pot aparţine atât autorilor canonici, cât şi altor autori studiaţi.

Simulare BAC 2019 Subiecte Română. Proba de română la simularea bacalaureatului 2019 începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Ce subiecte au primit elevii care au susţinut BAC 2018: 

Anul trecut, în sesiunea din vară, elevii de la profilul uman au avut la cel de-al treilea să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte relația dintre două personaje într-un text narativ studiat, aparținând lui Mihail Sadoveanu.

În 2018, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui text narativ studiat, aparținând lui Camil Petrescu.

Simulare BAC 2019 Subiecte Română. Rezultatele înregistrate la simulare BAC 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens. 

Simulare BAC 2019 Subiecte Română. Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Calendar Simulare BAC 2019 

18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română 

19 martie 2019Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă 

20 martie 2019 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) 

21 martie 2019 Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a 

Simulare BAC 2019 Subiecte Română. Anul acesta, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) a anunţat că va boicota simularea examenului de simulare a bacalaureatului 2019 din cauză că metodele de evaluare nu se pliază pe nevoile şi interesele lor. CNE a lansat campania #dămfoaiagoală prin care îi îndeamnă pe elevi să predea foile goale sau să le completeze cu nemulțumirile pe care le au față de sistemul de învățământ. 

Simularea examenelor de Bacalaureat 2019 se va desfășura la nivel național, ceea ce înseamnă că testarea se va desfășura la aceeași oră în toate liceele din țară, cu aceleași subiecte și cu așteptarea la simulare a tuturor celor 300.000 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a. 

Simularea de luni, 18 martie, la Limba și literatura română începe la ora 9:00, moment în care în fiecare sală de clasă sunt distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. 

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele de simulare, timp care se scurge din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. 

Subiectele de la simularea bacalaureatului 2019 sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), instituția din subordinea Ministerului Educației care creează subiectele pentru toate examenele naționale. CNEE precizează în comunicatul remis astăzi Edupedu.ro că subiectele sunt asemănătoare modelelor publicate pe subiecte.edu.ro, “și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată”.

 

CINE CORECTEAZĂ LUCRĂRILE ȘI CE SE ÎNTÂMPLĂ CU REZULTATELE DE LA SIMULAREA DE BAC 2019 

Tot CNEE va publica și baremele în funcție de care profesorii vor nota lucrările liceenilor. “Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli”, spune Centrul Național de Examinare. 

Rezultatele de la simulare “vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro. 

Notele obținute de elevi la simularea de BAC 2019 nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora. 

CALENDAR SIMULARE BAC 2019 

18 martie 2019     Simulare Limba și literatura română – scris 

19 martie 2019     Simulare Limba și literatura maternă – scris 

20 martie 2019     Simulare Proba obligatorie a profilului