BACALAUREAT 2014: Ce spun profesorii de elevii care au luat 1 la SIMULARE BAC 2014

BACALAUREAT 2014: Profesorii spun că simularea la Balalaureat la matematică nu relevă exact cunoştinţele elevilor, întrucât notele de la acest examen nu sunt trecute în catalog. Promovabilitatea creşte considerabil la examenul propriuzis de BAC. De asemenea, profesorii mai spun că dificultatea subiectelor nu ar trebui scăută la examenele din această vară.

31 mart. 2014, 12:19
BACALAUREAT 2014: Ce spun profesorii de elevii care au luat 1 la SIMULARE BAC 2014

BACALAUREAT 2014: Câţiva profesori de specialitate spun că proba la matematică de la Bacalaureatul 2014 va fi una foarte importantă, scrie viaţa-libera.ro.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014. Trei licee din Galaţi, PROMOVABILITATE 0 la matematică la simularea de la BAC 2014

„Depinde de gradul în care elevii au conştientizat aceste rezultate, de structura şi de dificultatea subiectului care va pica la bacalaureat. Şi elevii ar trebui să se implice mai mult. Profesorii îşi dau interesul, programează ore de pregătire suplimentară la şcoală, dar trebuie ca elevii să vină! Oricum, în mod categoric, rezultatele de la examenul din vară vor fi mai bune”, a declarat profesoara Laura Marin, inspector şcolar general. Profesorii recunosc că matematica este mai grea la examenele de Bacalaureat.  

Citeşte şi BACALAUREAT 2014: Mercurialul meditaţiilor de pe Internet

„În general, matematica a fost o probă mai grea la bacalaureat, dar subiectele sunt de dificultate obişnuită, deci nu cred că ar trebui să scădem dificultatea subiectelor pentru examenul din vară. Elevii în cauză ar trebui să se pregătească mai bine. Dacă nota de la simulare a fost aproape de 5, atunci cu siguranţă se poate progresa. Dacă a fost 1-2, e greu de crezut că se pot recupera cunoştinţele. Oricum, simularea examenului e tratată cu ceva mai mare lejeritate, aşa încât cred că la bacalaureat vor fi note ceva mai mari”, a spus Romeo Zamfir, profesor. 

Profesorii au o explicaţie simplă pentru rezultatele proaste din multe licee la proba de matematică la simularea de la Bacalaureat.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, anunţ important cu privire la BACALAUREAT 2014

 „Cred că, pentru că elevii află că notele nu vor fi trecute în catalog, ei nu acordă aşa mare importanţă probei. Deci nota nu relevă chiar exact cunoştinţele lor. Însă, dacă toţi elevii de la o şcoală pică proba de simulare, lucrurile nu sunt chiar în regulă. Dacă te aştepţi ca la examenul de bacalaureat promovabilitatea la nivelul unei clase să fie sută la sută, atunci ar trebui ca la această simulare să fi fost de 70 – 75 la sută”, profesor Mitică Dudău.

BACALAUREAT 2014. Matematica rămâne în continuare cuiul din talpa candidaţilor la bacalaureat, aşa cum se poate vedea şi din rezultatele recentei simulări a examenului de bacalaureat, scrie viata-libera.ro. Conform statisticilor ISJ, mai multe licee n-au avut nici măcar un elev care să fi promovat la această disciplină.

De exemplu, la Liceul din Tg. Bujor şi la cel din Iveşti, niciun elev de clasa a XI-a nu a reuşit să ia un amărât de cinci la simulare. Acelaşi lucru s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Sf. Ioan” (clasele de masă de la „Simion Mehedinţi”), dar şi la Liceul Tehnologic „S. Mehedinţi”, unde elevii au totuşi o scuză, fiind de la clase cu nevoi speciale.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014 EDU.RO: Modele de subiecte şi bareme la BAC 2014

BACALAUREAT 2014. Tot promovabilitate zero au avut şi elevii de la clasa de matematică-informatică de la Colegiul Tehnic „Radu Negru”, aceştia fiind întrecuţi de colegii de la profil tehnologic care au promovat în proporţie de 11 la sută.
Procente de speriat au obţinut şi elevii de la Liceul din Tudor Vladimirescu şi cei de la „Saligny”, unde numai doi la sută au reuşit să ia măcar 5,00. La Liceul din Cudalbi, promovabilitatea la clasa a XI-a a fost de 3 la sută, iar la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – de 5 la sută.
Deşi la clasa a XI-a rezultatele au fost mai slabe decât la clasa a XII-a, elevii nefiind motivaţi să-şi acopere golurile din cunoştinţe, la CNVA s-au obţinut procente de promovare peste 93 la sută. Deci se poate.

Tot la „Simion Mehedinţi” şi la „Sf. Ioan” s-a înregistrat promovabilitate zero şi la clasa a XII-a. Aici s-au făcut remarcaţi şi elevii de la Liceul din Bereşti, unde nimeni n-a luat note peste 5,00.

Citeşte şi REZULATE SIMULARE BACALAUREAT 2014: Hunedorenii, mai buni la română

Promovabilitate slabă s-a înregistrat la clasa a XII-a şi la Liceul din Tg. Bujor: doar şapte la sută de la clasa de ştiinţe şi cinci la sută de la tehnologic au reuşit să treacă proba la matematică. La Liceul „Elena Caragiani” (fostul Industrial) din Tecuci promovarea a ajuns abia la cinci procente, iar la Iveşti – la nouă. Liceul de Marină, Colegiul „D. Moţoc” şi Liceul din Cudalbi au „marcat” o promovabilitate de 12 la sută. La polul opus se situează elevii de la „Cuza”, CNVA şi „C. Negri”, unde promovabilitatea a depăşit 90 la sută.

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2014 EDU.RO: Ministerul Educaţiei Naţonale a centralizat datele privind rezulatele probelor susţinute în cadrul simulării naţionale pentru examenul de Bacalaureat, atât pentru elevii clasei a XI-a, cât şi pentru elevii clasei a XII-a. Analizele efectuate până la această dată arată că elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) şi 53,92% la proba la alegere a profilului.

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2014: Situaţia pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română – 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă – 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 36,32%.