Simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.RO. Testarea, blocată în mai multe şcoli din judeţele Prahova şi Buzău

Publicat: Luni, 05 Martie 2018 11:13 // Actualizat: Luni, 05 Martie 2018 15:15 // Sursa: romaniatv.net

Simularea Evaluării Naţionale este blocată, luni, în mai multe şcoli din Prahova, fiind afectaţi peste 320 de elevi, care nu pot susţine testarea, după ce cadrele didactice au refuzat să participe la examinare. În Buzău, simularea este blocată la Liceul pentru Deficienţi de Vedere.

Simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.RO. Testarea, blocată în mai multe şcoli din judeţele Prahova şi Buzău. Şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, Nicolae Angelescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că simularea Evaluării Naţionale este blocată, luni, în şase şcoli din judeţ, în condiţiile în care profesorii au ales să boicoteze testarea.

Subiecte romana simulare 2018 Română. Barem romana la Evaluarea Naţională 2018, conform EDU.RO

"Sunt şase şcoli şi licee în total, din ce am fost informaţi. Nu au descărcat fişierele. Este un fel de protest. Cadrele didactice au semnat că vor să boicoteze", a declarat Angelescu.

Potrivit acestuia, aproximativ 320 de elevi nu pot susţine testarea, simularea fiind blocată într-o şcoală din Ploieşti, una din Breaza şi un liceu tot din Breaza, două şcoli din Băicoi şi o şcoală din Drajna.

”Vineri seară noi am fost notificaţi de sindicalişti că simularea va fi blocată în 91 de unităţi de învăţământ. Am reuşit să găsim soluţii şi să respectăm şi opţiunile cadrelor didactice. La şase, nu”, a afirmat şeful ISJ Prahova.

Liderul sindicatului ”Şcoala Prahovei”, Ionuţ Duţă, susţine, însă, că sunt nouă unităţi de învăţământ în care simularea este boicată.

”Sunt nouă unităţi de învăţământ, cinci gimnaziale şi patru licee, unde simularea este boicotată. Joi la prânz erau 91 de unităţi, dar directorii şcolilor au reuşit să înlocuiască comisiile, cu pensionari, profesori care nu sunt membri de sindicat şi aşa s-a intrat la simulare", a declarat Duţă.

În evidenţele ISJ Prahova figurează 6.400 de elevi care ar trebui să participe la simularea Evaluării Naţionale.

În Buzău, potrivit ISJ, singura şcoală din judeţ unde simularea Evaluării Naţionale este boicotată este Liceul pentru Deficienţi de Vedere. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău susţine că nu are soluţii pentru cei 10 elevi care ar fi urmat să susţină simuarea, întrucât ei ar dau aceste testări în sistemul Braille. 

“La Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Buzău este boicotată această simulare. Este singura şcoală din judeţ. Este o clasă cu aproximativ 10 elevi, iar profesorii au ales să boicoteze. Simularea este o pregătire pentru copii şi profesori, era bună pentru demersurile didactice care urmează. Soluţii nu avem, nu-i putem duce la altă şcoală. Ei oricum dau în Braille. Vom vedea”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul şef al ISJ Buzău, Florina Stoian.

3.500 de elevi din Buzău susţin, luni, simularea Evaluării Naţionale.

Sindicatele din învăţământ din 1.800 unităţi au anunţat că vor boicota simularea, profesorii fiind nemulţumiţi de salarii şi de alte probleme, precum reîncadrarea cadrelor didactice.

Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut, duminică, apel la cadrele didactice care au anunţat că vor boicota simularea Evaluării Naţionale să nu afecteze elevii prin demersuri radicale, instituţia susţinând că boicotul nu este o soluţie. Totodată, ministrul Educaţiei, Valentin Popa, le-a amintit reprezentanţilor sindicali că se află în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă şi, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanşeze conflicte de muncă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H