Simulare Evaluare Națională 2022. Subiecte şi bareme la Matematică

O nouă etapă a simulărilor Evaluării Naționale 2022 a avut loc marţi când elevii de clasa a VIII-a au susţinut proba scrisă la Matematică.

05 apr. 2022, 13:10
Simulare Evaluare Națională 2022. Subiecte şi bareme la Matematică

Simulare Evaluare Națională 2022. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut marţi proba la matematică în cadrul simulării examenului de Evaluare Naţională 2022.

Elevii au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare punctat cu 30 de puncte, și 10 puncte acordate din oficiu. Potrivit edupedu.ro, subiectul I este format din itemi obiectivi, de tip grilă, la fel și subiectul al II-lea. Pentru subiectul al III-lea rezolvările se puteau scrie și argumenta pe foaia de examen, în dreptul problemei.

EN_VIII_Matematica_2022_bar_simulare_LRO
EN_VIII_Matematica_2022_var_simulare_LRO

Simulare Evaluare Națională 2022. Elevii susțin proba la Matematică

Pentru simularea probelor scrise la Evaluare Națională clasa a VIII – a este valabilă programa aprobată prin OME 3237/5 februarie. Sunt exceptate următoarele conținuturi:

-Domeniul de conținut: Algebră – Subdomeniul: Funcții

-Reprezentarea și interpretarea unor dependențe funcționale prin tabele, diagrame și grafice

-Funcții de forma f:R→R, f(x)=ax+b, unde a și b sunt numere reale, graficul acestor funcții, reprezentarea și interpretarea geometrică a graficului acestor funcții, lecturi grafice

-Domeniul de conținut: Geometrie – Subdomeniul: Corpuri geometrice

-Perpendicularitate: plane perpendiculare; unghi diedru, unghi plan corespunzător diedrului; unghiul a două plane; teorema celor trei perpendiculare

-Arii și volume ale unor corpuri geometrice: piramida regulată (cu baza triunghi echilateral sau pătrat), prismă dreaptă (cu baza triunghi echilateral sau pătrat).

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2021 pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Citește și: REZULTATE SIMULARE Evaluare Naţională 2021. Cum s-au descurcat elevii claselor a VIII-a în acest an. Procentul a fost surprinzător!
Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.

Potrivit Ministerului Educației, simulările pentru Evaluarea Națională 2022 se vor desfășura în perioada 4 aprilie- 6 aprilie, urmând ca rezultatele examenelor să se afișeze pe data de 14 aprilie.

Citește și: Simulare BAC 2022. Subiecte şi bareme la Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana, Biologie vegetala si animala, Chimie, Economie, Fizica, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica, Psihologie, Sociologie