Simulare Evaluare Națională 2024. Când susțin elevii probele la română și matematică

Simulare Evaluare Națională 2024. Ministerul Educației a făcut public calendarul oficial al simulării Evaluării Naționale și a Bacalaureatului în cadrul anului școlar 2023-2024.

11 ian. 2024, 11:00
Simulare Evaluare Națională 2024. Când susțin elevii probele la română și matematică

Elevii clasei a VIII-a vor susține simularea examenului de Evaluare Națională 2024 la începutul lunii februarie, în timp ce simularea examenului de Bacalaureat 2024 va avea loc în luna martie, conform calendarului anunțat marți de Ministerul Educației.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale sunt Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică.

Citește și: Tichetele educaţionale de 500 de lei pot fi distribuite elevilor. Ministerul Fondurilor Europene a finalizat redactarea procedurii

Simulare Evaluare Națională 2024

Citește și: Vacanţe elevi 2024. Ce se întâmplă cu cele 5 module, specialiştii în educaţie cer mai puţine zile libere

După simularea examenului de Evaluare Națională 2024, în martie, elevii de clasa a XII-a susțin evaluarea pentru Bacalaureat 2024.

Disciplinele la care se organizează simularea examenului de Bacalaureat sunt Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.