Simulare Evaluare Națională și BAC 2023. Ce subiecte au primit elevii din județul Hunedoara la Matematică și Istorie

Elevii din clasele VIII-a și a XII-a din județul Hunedoara au avut, miercuri, proba scrisă la Matematică și Istorie din cadrul simulării județene a examenelor naționale (Evaluare Națională și BAC 2023).

18 ian. 2023, 20:33
Simulare Evaluare Națională și BAC 2023. Ce subiecte au primit elevii din județul Hunedoara la Matematică și Istorie

Simulare Evaluare Națională și BAC 2023. Elevii de clasa a VIII-a și cei de liceu cu profil real și din liceele tehnologice au dat proba la Matematică. Simularea la Istorie a fost susținută de liceenii de la profilul umanist, precum și de la filiera vocațională, cu excepția celor de la specializarea învățători-educatoare.

Simulare Evaluare Națională și BAC 2023. Elevii de clasa a VIII-a au avut două ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, iar cei de clasa a XII-a au avut trei ore.

„Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale nu se contestă și nu vor fi făcute publice, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a transmis ISJ Hunedoara.

Notele obținute la simulare vor putea fi trecute în catalog, la solicitarea scrisă a părinților sau a elevilor.

În comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara se arată că organizarea simulărilor județene este opțională pentru unitățile de învățământ la care procentul de promovabilitate înregistrat în anul școlar precedent pentru aceste examene a fost mai mare de 90%. Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” Deva nu a participat la simularea județeană, deoarece rata de promovare a fost peste 90%.

Simulare Evaluare Națională și BAC 2023. Iată subiectele la Matematică și Istorie