Simulare examene naţionale 2020. Anunţul de ultimă oră al ministrului Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că simulările examenelor naţionale, care ar fi trebuit să aibă loc în săptămâna 23-27 martie, se amână. Măsura este luată în contextul în care toate școlile sunt închise între 11 și 22 martie.

09 mart. 2020, 19:19
Simulare examene naţionale 2020. Anunţul de ultimă oră al ministrului Educaţiei

„Având în vedere că sunt suspendate cursurile, Ministerul Educației analizează posibilitatea amânării simulărilor, care ar fi trebui să aibă loc înainte de vacanța de Paște. Simulările se vor ține la o dată ulterioră până la sfârțitul anului școlar”, a spus Monica Anisie, potrivit Hotnews. 

Ministrul Educației a mai declarat că în acest moment nu s-a luat în discuție amânarea examenelor naționale, dar atunci când se va pune această problemă decizia va fi luată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în funcție de situația epidemiei de coronavirus.

„În momentul în care avem o evoluție a situației epidemiei de coronavirus, atunci vom analiza toate aspectele. La momentul acesta numai Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență poate decide cu privire la măsurile pe care le întreprindem în privința amânării examenelor naționale, deci nu Ministerul Educației poate lua această măsură”, a mai spus Monica Anisie.

Citeşte şi ŞCOLI ÎNCHISE timp de 15 zile. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei

În privința recuperării cursurilor care se vor pierde în perioada 11-22 martie, când școlile sunt închise, Monica Anisie spune că există posibilitatea ca aceste ore să fie făcute online.

„Ministerul Educațoiei a avut azi o întâlnire de lucru cu un grup de specialiști în care a analizat posibilitatea desfășurării cursurilor online. Deocamdată nu există o decizie a recuperăriii cursurilor, pentru că analizăm posibilitatea desfăsurăriii cursurilor online”, a mai spus Monica Anisie.

Afterschoolurile private nu pot fi închise, mai spune ministrul Educației, pentru că acestea nu țin de Ministerul Educației.

„Măsura suspendărilor cursurilor se aplică tututror unităților de învățământ preuniversitar, și aș vrea să fac o precizare, aici intră și palatele copiilor, precum și after schollurile din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat”, a mai spus Monica Anisie.

Despre prelungirea anului școlar 2019-2020, Monica Anisie a declarat că deocamdată nu se pot face speculații pe acestă temă.

Citeşte şi Simulare BAC 2020. Principalele reguli. Tot ce trebuie să ştie elevii