SIMULARE: Unde ar începe şcolile pe 8 februarie, dacă incidenţa Covid-19 ar fi cea de azi

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi o şedinţă de lucru la Palatul Cotroceni pe tema redeschiderii şcolilor începând din 8 februarie, şi a anunţat că majoritatea cursurilor vor fi reluate, în funcţie de trei scenarii legate de incidenţa Covid pe ultimele 14 zile din fiecare judeţ.

14 ian. 2021, 18:30
SIMULARE: Unde ar începe şcolile pe 8 februarie, dacă incidenţa Covid-19 ar fi cea de azi

SIMULARE: Conform datelor prezentate azi, 14 ianuarie, de către Grupul de Comunicare Strategică, privind incidenţa Covid pe ultimele 14 zile, mai multe judeţe, printre care şi Bucureştiul, ar fi în scenariul roşu descris de preşedintele Iohannis, astfel încât cursurile ar trebui să continue în online.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, are cea mai mare valoare în Ilfov – 4,45, urmat de Timiş – 4,16, Cluj – 3,8, Bucureşti – 3,62.

Incidenta la 14 ianuarie

Astfel, conform scenariilor prezentate de Klaus Iohannis, dacă aceste date s-ar păstra şi după 8 februarie, în judeţele menţionate s-ar deschide doar grădiniţele, iar în şcoli ar reveni doar elevii cursurilor primare.

SIMULARE: În ce localităţi nu s-ar putea relua cursurile

Preşedintele Klaus Iohannis

a prezentat joi, în urma unei şedinţe la Cotroceni cu premierul Florin Cîţu, miniştrii Educaţiei, Sorin Câmpeanu, şi Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol, scenariile redeschiderii şcolilor din 8 februarie.

„În localitățile din scenariu verde toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În scenariul galben lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală, la grădiniță și școală, copiii din ciclul primar și cei din anii terminali, 8 – 12. În scenariul roșu merg copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid. Acestea sunt concluziile principale.”, a declarat Iohannis.

Citeşte şi: Cum se va face deschiderea universităţilor. Ce s-a decis la Cotroceni