Simularea Evaluării Naţionale, la început de martie

Cu mai puțin de o lună înainte de simularea examenului de Evaluare Națională a elevilor de clasa a VIII-a, Ministerul Educației s-a gândit să anunțe și datele exacte. Astfel, pe 11 martie urmează ca elevii să susțină simularea probei de la limba și literatura română, pe 12 cea de la matematică, iar pe 13 martie pe cea la limba și literatura maternă. Ca element de noutate, anul acesta vor susține simularea examenului și elevii de clasa a VII-a, pe lângă cei de a VIII-a.

26 feb. 2019, 05:40
Simularea Evaluării Naţionale, la început de martie

Despre motivul introducerii simulării și la elevii mai mici cu un an, Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației, a spus că este acela de a vedea „dacă există șansa de a progresa, pentru că apare un decalaj care începe de la clasa a II-a și devine irecuperabil”, scrie aradon.ro. Rezultatele simulării vor fi afișate pe 20 martie.

Citeşte şi Calendar Simulări 2019. Cum sunt structurate subiectele şi ce trebuie să ştie elevii

Examenul propriu-zis de Evaluare Națională va avea loc între 18 și 21 iunie. Proba la Limba şi literatura română va avea loc pe 18 iunie 2019, cea la matematică pe 20, iar cea la limba și literatura maternă pe 21. Afişarea primelor rezultate ale examenului de Evaluare Națională este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Despre evaluarea examenului de Bacalaureat Național nu se știe, încă, nimic, astfel că elevii de a XI-a și a XII-a încă așteaptă vești…oficiale.