Sindicalişti: Ministrul Muncii a decis retragerea proiectului privind salarizarea în sectorul bugetar VIDEO

Liderii principalelor organizații sindicale au anunțat marți că ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului Ordonanței privind salarizarea în sectorul bugetar.

12 apr. 2016, 11:07
Sindicalişti: Ministrul Muncii a decis retragerea proiectului privind salarizarea în sectorul bugetar VIDEO

„Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, și-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas înainte în vederea rezolvării problemelor pe care noi le-am semnalat.(..) Este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar chiar dacă este vorba de condiționări financiare și de a-l face funcțional și a corecta disfuncționalități constatate la alegea actuala de salarizare”, a spus Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa, la finalul discuțiilor de la Ministerul Muncii.

NOILE SALARII ale bugetarilor: Un profesor va câştiga până la 3.400 de lei, iar un medic primar cel mult 4300 de lei

De asemenea, potrivit lui Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, actualul proiect nu ar face altceva decât să accentueze „starea de haos existentă, din punct de vedere salarial, în sectorul bugetar”.

„Ministrul Muncii a luat decizia retragerii acestui proiect de ordonanţă de urgenţă care nu ar face altceva decât să accentueze starea de haos existentă din punct de vedere salarial în domeniul bugetar. Totodată, avem un avertisment foarte clar pentru cabinetul Cioloş pentru ca în regim de urgenţă să întrunească Consiliul Tripartit pentru a discuta varianta care va înlocui acest proiect de ordonanţă. Nu se poate porni de la premisa că venim şi oferim o sumă de bani insuficientă pentru a oferi corecţii din punct de vedere salarial în toate domeniile bugetare. Este o premisă total greşită”, a declarat Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei „Spiru Haret”.

SNFP, despre proiectul Legii salarizării: La prima vedere nu identificăm o creştere pe salariile mici

Mai mult, Leonard Bărăscu, CNSRL Frăţia, a declarat că ministrul Muncii, Ana Costea, a lăsat impresia că va demisiona curând. „Nu a anunţat, dar din atitudinea pe care a avut-o doamna ministru, sunt sigur că mâine va duce la acest lucru (n.r.demisia ministrului Muncii). Ne-a spus că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat şi că nu a avut susţinerea necesară”, a declarat Leonard Bărăscu, CNSRL Frăţia, la ieşirea de la negocierile de la ministerul Muncii.

„Am cedat nervos după ce am reuşit să introducem 1.335 de ocupaţii într-un tabel sintetic pentru a vedea discrepanţele uriaşe la care ar duce acest sistem”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS).

Discuţiile au început la ora 11 la sediul Ministerului Muncii între reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România- Frăţia, ai Alianţei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor „SED LEX” şi mai mulţi miniştrii din Guvernul Cioloş printre care ministrul Justiţiei, al Muncii şi vicepremierul Vasile Dâncu.