Sindicaliştii de la Sanitas au pichetat Ministerul Finanţelor Publice

Publicat: Marţi, 20 Martie 2018 14:03 // Actualizat: Marţi, 20 Martie 2018 14:03 // Sursa: romaniatv.net

Sindicaliştii de la Sanitas au pichetat marţi Ministerul Finanţelor Publice, fiind prima acţiune de protest înainte de mitingul anunţat pentru luna aprilie. Urmează ca medicii să picheteze şi sediile ministerelor Sănătăţii şi Muncii, până la sfârşitul lunii. Ei cer, printre altele, acordarea creşterilor salariale de la 1 martie 2018 pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi renunţarea la plafonarea sporurilor la nivelul de 30% pe ordonator principal de credite.

Foto: Facebook: Sanitas

Acţiunea de protest a început la ora 11.00 şi a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Următoarele acţiuni de protest sunt programate pentru 22, 27 şi 29 martie, când vor fi pichetate sediile ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor.

Reprezentanţii confederaţiei sindicale au anunţat că în jurul datei de 25 aprilie va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de oameni, iar după acest miting va urma greva generală.

Sindicaliştii cer acordarea creşterilor salariale de la 1 martie 2018 pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, renunţarea la plafonarea sporurilor la nivelul de 30% pe ordonator principal de credite, adoptarea Regulamentului de sporuri fără Anexa 10, negocierea şi încheierea Contractului colectiv de muncă la nivelul sectoarelor de activitate "Sănătate" şi "Asistenţă socială" şi recuperarea pierderilor de venituri cauzate de aplicarea noilor reglementări salariale de la 1 ianuarie 2018, respectiv de transferul contribuţiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului.

Citeşte şi Sindicaliştii din industria de apărare pichetează marţi sediul Ministerului Economiei

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministerul Finanţelor protest Sanitas
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7601
RON
24 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H