Sindicaliştii din administraţia publică solicită preşedintelui şi CCR să intervină pe legea salarizării

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) cere preşedintelui Klaus Iohannis, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea şi Curţii Constituţionale să intervină în cazul legii salarizării, pentru "corectarea nedreptăţilor şi pentru înlăturarea discriminărilor dintre aceleaşi categorii de angajaţi", care vor apărea odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, ei reclamând lipsa caracterului unitar al actului normativ.
Filip Stan
09 iun. 2017, 09:03
Sindicaliştii din administraţia publică solicită preşedintelui şi CCR să intervină pe legea salarizării

Reprezentanţii Sindicatului Naţional  al Funcţionarilor Publici spun, într-un comunicat de presă transmis vineri, că o lege „construită pe minciună, favoritisme şi răutate, încălcând propriile principii enumerate în textul ei”, nu poate fi o lege echitabilă care să permită corectarea sistemului de salarizare a bugetarilor din România.

„Lipsa unei negocieri reale a legii, pentru ca aceasta s[ conecteze bugetarii la o politică salarială a Guvernului şi să crească încrederea angajaţilor în angajatorul public, aroganţa cu care parlamentarii au tratat sindicatele în comisiile de specialitate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, arătând dispreţul pe care îl au cei ajunşi la putere faţă de partenerii sociali, precum şi neconstituţionalitatea prevederilor din lege care nu s-au dorit a fi corectate pentru multe din cateogoriile de funcţionari publici şi în special pentru angajaţii administraţiei locale, aceştia, devenind prin presiunea nivelului salarial, hotărât de aleşii locali, instrumente de satisfacere a intereselor politice, ne determină să solicităm preşedintelui României, Klaus Iohannis, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea şi membrilor Curţii Constituţionale să vină în sprijinul nostru, prin a lua atitudine, fiecare de la nivelul funcţiei pe care o deţine, în vedere corectării acestor nedreptăţi şi pentru înlăturarea discriminărilor si mai mari dintre aceleaşi categorii de angajaţi, care vor apărea odată cu intrarea în vigoare a acestei legi”, arată Sindicatul Naţional  al Funcţionarilor Publici, conform News.ro.

Reprezentanţii, SNFP, organizaţie sindicală din care fac parte membri de sindicat administraţia publică locală şi centrală, cer această intervenţie „pentru a preveni un dezastru în sistemul salarial al angajaţilor bugetari generat de lipsa caracterului unitar al legii şi sfidarea Deciziei CCR nr. 794/2016, care obligă legiuitorul să legifereze salarizarea în mod unitar la nivelul familiei ocupaţionale sau categoriei profesionale din care face parte, indiferent de instituţie sau de autoritatea publică”.

Angajaţii din administraţia publică locală au organizat, în ultimele săptămâni, mai multe acţiuni de protest – grevă şi miting la Parlament – faţă de legea salarizării, reclamând că sunt singurii bugetari care nu au o grilă de salarizare, salariul de bază putând fi stabilit prin hotărâri ale administraţiilor locale, fapt care încalcă Constituţia şi că se bazează pe Avocatul Poporului, pe şeful statului şi pe parlamentarii din opoziţie care să îi susţină prin demersuri la Curtea Constituţională.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Exit Poll, ora 16.00 – Alegeri Prezidențiale 2025, turul 1. Rezultate surpriză în numărătoarea CURS, AVANGARDE și ARA. Update
Capital.ro
Doliu în muzica populară din România. Ionuț Dolănescu a dat vestea: Azi ne a părăsit...
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Vocea de aur a României este în doliu. Maria Ciobanu își plânge pierderea
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am mai pierdut un mare actor. Se sting legendele micului ecran. I-a fermecat pe români în anii 80 și 90
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Pensiile care se dublează începând din luna mai. Românii care vor primi bani retroactiv
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan