Sindicaliştii din Educaţie cer să se întâlnească cu Klaus Iohannis: „Florin Cîţu a tratat cu indiferenţă solicitările de dialog”

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „”Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală ”Alma Mater” au transmis, sâmbătă o solicitare preşedintelui Klaus Iohannis, ”în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă”.

13 feb. 2021, 20:25
Sindicaliştii din Educaţie cer să se întâlnească cu Klaus Iohannis: „Florin Cîţu a tratat cu indiferenţă solicitările de dialog”

Sindicaliştii din Educaţie îi cer preşedintelui Klaus Iohannis o întâlnire în perioada următoare ”pentru a discuta problemele stringente” şi spun că ”Florin Cîţu a tratat cu indiferenţă solicitările de dialog, în vederea discutării şi identificării celor mai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor stringente ale sistemului”.

”Vă adresăm rugămintea de a stabili o întâlnire în perioada imediat următoare, pentru a discuta problemele existente în sistemul de învăţământ, a căror rezolvare se impune cu celeritate.

Ne adresăm domniei voastre în calitate de mediator între stat şi societate, întrucât, de la învestirea Guvernului Cîţu şi până în prezent, domnul prim-ministru Florin Vasile Cîţu a tratat cu indiferenţă solicitările noastre de dialog, în vederea discutării şi identificării celor ai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor stringente ale sistemului şi ale salariaţilor săi, refuzând orice întrevedere cu reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative din Educaţie”, au transmis sindicaliştii, conform News.ro.

Sindicaliştii din Educaţie protestează vizavi de bugetul alocat de guvernul Cîţu

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care apără interesele a peste 165.000 de membri de sindicat, dezaprobă public politica Guvernului-Cîţu prin care este refuzată orice formă de dialog social. Cele trei federaţii sindicale reprezentative din învăţământ au suspendat o acţiune de protest pentru care au obţinut aprobare, pentru ca reprezentanţii lor să se întâlnească cu prim-ministrul Guvernului României, Florin Cîţu. Acesta a refuzat să dialogheze”, se arată într-un comunicat al FSLI.

Sindicaliştii susţin că munca „asiduă” a guvernanţilor este orientată doar spre tăierea cheltuielilor, pentru a reduce cât mai mult deficitul. „Această politică a uşilor închise promovată de Coaliţia: PNL-USR PLUS-UDMR, ne aminteşte de perioada nefastă a Guvernului Boc din anii 2009-2010, când austeritatea impusă a fost cuvântul de ordine. Constatăm că năravurile celor care au guvernat atunci, au revenit”, se arată în comunicat.

FSLI cere intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis, având în vedere că bugetul de austeritate propus pentru Educaţie va însemna „eşecul Programului domniei sale, România Educată”.

Citeşte şi: Protest la Ministerul Justiţiei faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale. Diana Şoşoacă, reacţie furibundă: „Este inadmisibil! DNA doarme, DIICOT doarme. SIIJ nu doarme”