Sindicaliştii din Îmbunătăţiri Funciare protestează joi şi vineri la Ministerul Agriculturii

Sindicaliştii din Îmbunătăţiri Funciare protestează joi şi vineri la sediul Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi de neacordarea salariilor şi de lipsa protecţiei sociale a salariaţilor disponibilizaţi de la ANIF, pichetul fiind autorizat de Primăria Capitalei, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 13:13
Sindicaliştii din Îmbunătăţiri Funciare protestează joi şi vineri la Ministerul Agriculturii

Comisia de Analiză şi Avizare a Cererilor pentru Desfăşurarea Adunărilor Publice a aprobat cererea Sindicatului Naţional Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) privind organizarea unor pichete de protest pe trotuarul din faţa sediului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în 26, 27 şi 30 ianuarie, între orele 10.00 şi 12.00, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

În cererea de protest se arată că la pichet vor participa câte o sută de persoane în fiecare din cele trei zile, iar acestea nu vor bloca circulaţia şi nici accesul în Ministerul Agriculturii.

O delegaţie a protestatarilor va depune la Ministerul Agriculturii un memoriu cu nemulţumirile sindicaliştilor SNIF, care vizează în principal neacordarea salariilor şi lipsa de protecţie socială a salariaţilor disponibilizaţi de la ANIF RA.

De asemenea, Primăria Capitalei a aprobat şi un pichet de protest la sediul Ministerului Sănătăţii, în 25 ianuarie, între orele 10.00 şi 12.00. Organizatorul pichetului este Andrei Antoniu Dinu, reprezentantul unui grup de medici rezidenţi, care a cerut autorizaţie de protest pentru aproximativ 50 de persoane.

În cererea de autorizare se arată că protestul vizează suplimentarea locurilor de la examenul de rezidenţiat, sesiunea 2011, redistribuirea locurilor rămase neocupate în celelalte centre universitare şi anularea hotărârii de reexaminare pentru ocuparea locurilor rămase libere.