Sindicaliştii din Sănătate au protestat în Capitală. Peste 35.000 de persoane au semnat pentru declanşarea grevei generale

Sindicaliştii din Sănătate au ieşit din nou în stradă, marţi. Aceştia au încheiat acțiunea de pichetare a Ministerului Sănătății fără să rezolve nimic. Sindicaliştii ameninţă cu greva generală.

04 oct. 2016, 08:18
Sindicaliştii din Sănătate au protestat în Capitală. Peste 35.000 de persoane au semnat pentru declanşarea grevei generale

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat, la ieșirea de la discuțiile purtate cu reprezentanții Ministerului Sănătăţii, că nu a rezolvat nimic și că se află la punctul zero.

În două cuvinte: Nu am rezolvat nimic. Nu a fost ministrul, au fost secretarii de stat, dar care știau despre ce este vorba la acest moment. Nu am rezolvat nimic, am rămas în același punct. Nu suntem în aceeași pagină a cărții pe care voiam să rescriem, de rezolvare prin aceste ordonanțe a inechităților pentru colegii noștri. Suntem la punctul zero„, a afirmat, marți, Leonard Bărăscu, potrivit Agerpres.

Peste o săptămână va fi organizată „O marți a Sanitas” la Parlament, dar de data aceea va fi un mesaj de susținere către parlamentari pentru că numai ei îi pot ajuta, a transmis Bărăscu.

Protestul de marți a fost a treia acțiune de pichetare din ciclul denumit generic „O marți a Sanitas”, care presupune organizarea în fiecare zi de marți a unei astfel de acțiuni.

Federația Sanitas a strâns peste 35.000 de semnături la nivelul țării pentru declanșarea grevei generale, care ar urma să aibă loc pe 31 octombrie, în cazul în care revendicările sindicaliștilor nu sunt soluționate, a declarat, marți, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi, potrivit Agerpres.

Suntem în calendarul de proteste. Astăzi protestăm în fața Ministerului Sănătății. Sunt aceleași revendicări. Din păcate, Guvernul nu a reușit să ne dea niciun răspuns pozitiv, în schimb am observat o mare dorință de a protesta în rândul membrilor de sindicat. La acest moment sunt peste 35.000 de semnături la nivelul țării pentru declanșarea grevei naționale, pe 31 octombrie, dacă până atunci nu se întâmplă nimic pozitiv„, a spus Marius Sepi.

Potrivit acestuia, în data de 12 octombrie are loc o grevă japoneză, pe data de 19 o grevă de avertisment cu întreruperea activității timp două ore și în data de 31 octombrie are loc greva generală.

De asemenea, Marius Sepi a spus că sindicatul a luat legătura cu toți parlamentarii din comisiile de specialitate și că au fost făcute amendamente astfel încât să fie amendate ordonanțele 20/2016 și 43/2016.

CITEŞTE ŞI: Funcţionarii publici intră în grevă generală de la 31 octombrie, pe o perioadă nedeterminată