Sindicalistul Petcu, acuzat că nu poate justifica peste 3 milioane de lei

Fostul preşedinte al CNSLR Frăţia Marius Petcu este acuzat de inspectorii de integritate că are o avere cu mult mai mare decât i-ar permite veniturile.

RomaniaTV.net
17 oct. 2011, 06:32
Sindicalistul Petcu, acuzat că nu poate justifica peste 3 milioane de lei

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, de către domnul PETCU Marius – Grigore, Președinte al Federației Sindicale SANITAS din România și al Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – FRĂȚIA (C.N.S.L.R. – FRĂŢIA), în cuantum de 3.024.615 Lei  (aprox. 725.312 Euro), se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Inspectorii ANI au dispus sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea Apel București, potrivit dispozițiilor art. 18 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de Președinte al Federației Sindicale SANITAS din România și al Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – FRĂŢIA (C.N.S.L.R. – FRĂŢIA) şi sesizarea Primăriei Sector 4, București, în vederea aplicării dispoziţiilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât suprafața imobilului deținut în București, declarată organului fiscal în vederea impozitării, este mai mică cu 178 mp decât cea rezultată din expertiza tehnică extrajudiciară, fapt care a determinat un calcul eronat al impozitului pe clădire.