Sindicate, despre demiterile cerute de Carmen Dan. „Oamenii ar fi trebuit felicitaţi că nu am avut atentate. E cheie politică”

Reprezentanţii sindicatelor din poliţie au declarat că demiterile cerute de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la nivelul conducerii IGPR trebuie citite în cheie politică, menţionând că aceştia ar trebui felicitaţi.

09 ian. 2018, 15:03
Sindicate, despre demiterile cerute de Carmen Dan. „Oamenii ar fi trebuit felicitaţi că nu am avut atentate. E cheie politică”

„Nu pot face comentarii cu privire la declaraţiile doamnei ministru. Spun doar aşa: oamenii aceştia ar fi trebuit felicitaţi că nu am avut atentate, când am avut dosare grele, documentate. La momentul de faţă, noi nu avem jafuri armate cum sunt afară. Nu avem crime în care să nu fi fost identificaţi autorii, toate dosarele grele de crimă organizate au fost identificate. Nu, atunci li s-a părut ceva normal. Dacă e normal, atunci să luăm capul oamenilor şi vedem cum evoluează instituţia”, a declarat Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor SED LEX, informează MEDIAFAX.

Citeşte şi Primele declaraţii ale poliţistului acuzat de pedofilie, filmul atacului. Declaraţii halucinante ale lui Eugen Stan

„E cheie politică. Vedeţi declaraţia lui Dragnea de ieri şi pe asta de azi. E cheie politică. Restul sunt discuţii de presă, alte elemente care nu au legatură cu profesia de poliţist, decât cu jocuri politice şi atât. Eu nu pot spune daca Gavriş ar trebui sa dea un pas înapoi sau nu pentru că nu ştiu elemente de acolo. Ştiu doar că a fost un dosar penal în lucru. Dacă facem aşa la fiecare dosar cu an. Sigur că putem face o radiografie, că trebuie analizat dacă cineva a acoperit. Eu nu cred că a acoperit pentru că tot poliţia a depistat”, a declarat Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Citeşte şi Cine este Cătălin Ioniţă, propunerea ministrului Carmen Dan pentru şefia Poliţiei Române

Totodată, Carmen Dan a solicitat ca şefii de Servicii de la Omoruri şi Control Intern din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere să facă un pas în spate, adică să demisioneze, după cazul în care un poliţist a fost depistat ca fiind pedofilul surprins de camerele de supraveghere în lift.

Carmen Dan a afirmat că este total nemulţumită de lipsa de asumare din sistem după cazul poliţistului identificat ca fiind autorul actelor de hărţuire sexuală asupra unor copii. De altfel, la audieri a reieşit că este posibil ca acesta să fi comis în mod repetat faptele, deşi dosarele au rămas până acum cu autor necunoscut.


loading...