Sindicatele cer anularea ordinului ministrului privind clasa pregătitoare şi clasa I

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" cere premierului suspendarea ordinului ministrului privind clasa pregătitoare.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 12:04
Sindicatele cer anularea ordinului ministrului privind clasa pregătitoare şi clasa I

Unul dintre argumente este că metodologia încalcă principiul libertăţii de alegere. Formal, părinţii au dreptul de a alege şcoala în care doresc să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare sau clasa I, dar, în realitate, nu au nicio certitudine că vor fi locuri disponibile.

De asemenea, sindicaliştii spun că nu există numărul necesar de cadre didactice pentru a asigura un proces educaţional de calitate la aceste clase, nu sunt spaţii suficiente şi nici resurse materiale şi financiare.

Sindicatele din învăţământ susţin că prin introducerea clasei zero vor fi reduse aproximativ 2.000 de posturi în învăţământ. Mai exact, dacă acum la grădiniţă copiii sunt grupaţi câte 20 în grupa pregătitoare, la şcoală clasa zero va avea 25 de copii. Ceea ce înseamnă că în loc de 10.000 de educatoare vor fi folosiţi 8.000 de profesori de învăţământ primar, cu 2.000 de posturi mai puţine.


loading...
Partenerii noștri