Sindicatele de învăţământ încep anul cu o rundă de proteste

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ (FSI) "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a anunţat, vineri, că va stabili săptămâna viitoare, împreună cu preşedinţii celorlalte două federaţii reprezentative din învăţământ - Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) -, calendarul acţiunilor de protest pentru luna ianuarie, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 21:53
Sindicatele de învăţământ încep anul cu o rundă de proteste

„Înainte de a trece la proteste de stradă, încercăm să îl determinăm pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, să participe la o rundă de discuţii cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale din învăţământ, pentru a-i fi prezentate problemele cu care se confruntă acest domeniu. Până în prezent, domnul ministru a refuzat constant orice încercare de dialog venită din partea sindicatelor. Mai mult, a interzis accesul liderilor sindicali în clădirea ministerului, iar aici mă refer la o întâlnire pe care trebuia să o avem cu doamna secretar de stat Oana Badea, pentru a discuta pe marginea testelor iniţiale. Deşi întrevederea fusese stabilită cu mult timp înainte, accesul în minister ne-a fost permis doar după ce portarul a obţinut aprobări de la conducerea de vârf a ministerului”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele FSI „Spiru Haret”.

Acesta a precizat, totodată, că sindicatele din învăţământ au trimis o scrisoare deschisă atât premierului Emil Boc, în calitatea sa de şef al Partidului Democrat Liberal, cât şi liderilor celorlalte partide din opoziţie.

„Suntem foarte îngrijoraţi, deoarece, până în acest moment, nu am primit nicio reacţie din partea liderilor de partid, nici măcar a celor aflaţi în opoziţie. Acest lucru ne întăreşte convingerea că factorii politici aflaţi la guvernare urmăresc destructurarea instituţiilor sindicale, lucru pe care, din păcate, l-au şi reuşit într-o oarecare măsură. Este vorba în special de hotărârea luată în luna decembrie de comisiile reunite de buget-finanţe, prin care liderii de sindicat fără normă didactică nu vor mai fi plătiţi”, a adăugat Gheorghe Isvoranu.