Sindicatele, despre clasa zero: Funeriu şi-a bătut joc de copii şi părinţi

Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, a declarat la România TV că situaţia creată de înfiinţarea clasei zero este "foarte gravă şi fără precedent" şi că aceasta ar fi putut fi evitată dacă Ministerul Educaţiei ar fi purtat un dialog cu sindicatele, părinţii sau profesorii.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 21:27
Sindicatele, despre clasa zero: Funeriu şi-a bătut joc de copii şi părinţi

„Este o situaţie foarte gravă şi fără precedent. Este rezultatul faptului că de peste un an de zile, Ministerul Educaţiei şi cei din echipa lui au refuzat orice dialog cu specialiştii, sindicatele şi asociaţiile de părinţi. Se cunoştea că această lege a educaţiei înfiintează clasa zero, că va fi prinsă în interiorul şcolii generale, însă fără dialog cu partenerii sociali, s-a trecut la implementarea legii„, a spus Marius Nistor.

Liderul de sindicat a adăugat că, din 31 august 2011, nu a mai existat o întâlnire cu cei de la Ministerul Educaţiei, ba mai mult, oficialii au refuzat orice întâlnire cu sindicatele.

Funeriu şi-a bătut joc de copii şi părinţi din dorinţa de a implementa clasa zero. Persoanele vinovate de haos ar trebui să răspundă”, a conchis Marius Nistor.

Patru grupuri de părinţi au depus în instanţă cereri de suspendare şi de anulare a ordinului Ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, iar primul termen va avea loc, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti.

Dacă Ordinul Ministerului Educaţiei se va suspenda, acest lucru va avea efecte pentru toti părinţii din ţară.