Sindicatul Europol, mesaj ironic după programul impus de IPJ Harghita: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00

Sindicatul Europol a postat pe reţelele de socializare un mesaj ironic după IPJ Harghita a făcut un nou program pentru poliţişti. Astfel, oamenii legii vor munci câte 12 ore, de luni până sâmbătă, între 06:00 - 18:00.

23 nov. 2020, 13:27
Sindicatul Europol, mesaj ironic după programul impus de IPJ Harghita: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00

Sindicatul Europol

ironizează programul impus poliţiştilor de IPJ Harghita.

”Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00. Acesta este mesajul ferm al şefilor din IPJ Harghita care i-au anunţat pe subalterni că de azi vor munci câte 12 ore, de luni până sâmbătă, între 06:00 – 18:00. Dacă totuşi infractorii vor fi nesimţiţi şi nu vor înţelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus şi vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ş.a.m.d., poliţiştii vor fi chemaţi de acasă să intervină. Acest model de „menegeri”, nu numai că îşi bat joc de poliţiştii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcaţi în uniformă pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranţa cetăţeanului este un deziderat de faţadă”, afirmă sindicaliştii din Poliţie, prezentând un schimb de mesaje pe acest subiect.

Ei precizează că nu ştiu care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea poliţişti în serviciu după ora 18:00 şi în weekend, însă se declară convinşi că ”va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea şi exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă”.

Sindicatul Europol a sesizat conducerea Poliţiei Române

”Am sesizat şi conducerea Poliţiei Române să vedem dacă agreează astfel de decizii care pun în pericol cetăţenii din mun. Topliţa şi încurajează infractorii să exploateze lipsa poliţiştilor din teren”, afirmă sindicaliştii.

Citeşte şi EUROPOL pregăteşte proteste masive: „Ministrul Vela refuză acordarea stimulentului de risc poliţiştilor. Am ajuns la căpătul răbdării”

Sindicatul Europol: „Ministrul economiei ceartă polițiștii pentru prostia Guvernului în scandalul taxi-urilor”

„Pentru incapacitatea Guvernului de a scrie un text de lege clar, ministrul Virgil Popescu încearcă să dea vina pe poliţişti pentru că aplică prevederile unei Hotărâri de Guvern prost scrise”, spun sindicaliştii.

Sindicatul Europol susţine că ministrul Economiei, Virgil Popescu, vrea să îi „scoată la tablă” pe poliţiştii de la Serviciul Rutier Mehedinţi pentru că „au avut tupeul” să verifice legalitatea deplăsării taxiurilor după ora 21.00.

„Ministrul economiei ceartă polițiștii pentru prostia Guvernului.

Deși deține portofoliul economiei în actualul Guvern care a emis HG nr. 967/12.11.2020, se pare ca ministrului Virgil Popescu nu i-a fost de ajuns o săptămână pentru a citi și înțelege măsurile restrictive impuse de Guvernul din care face parte.

Ministrul economiei dorește îi „scoată la tablă” pe colegii noștri din cadrul Serviciului Rutier Mehedinți pentru că „au avut tupeul” să verifice legalitatea deplasării taxiurilor după ora 21:00, care conform HG 967/2020 nu sunt exceptate de la interdicția impusă de Guvern.

Practic, pentru incapacitatea Guvernului de a scrie un text de lege clar, ministrul Virgil Popescu încearcă să dea vina pe polițiști pentru că aplică prevederile unei Hotărâri de Guvern prost scrise.

Redăm mai jos textul de lege din care rezultă că după ora 21:00 pot circula numai operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu o capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune (acele „maxi-taxi”) și autovehiculele cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone.

Cetățenii trebuie să știe că nu polițiștii sunt de vină pentru incompetența Guvernului și pentru haosul creat de aceste măsuri pe care mulți nici măcar nu le înțeleg!”, scrie Sindicatul Europol pe Facebook.