EUROPOL reclamă o situaţie fără precedent. Poliţiştii din schimbul 1 au fost rechemaţi la muncă până la ora 22. Ordinul, revocat

Sindicatul EUROPOL a reclamat o ”situația fără precedent” în Capitală, unde șefii Poliției Capitalei au chemat de acasă toți polițiștii din schimbul 1 care au terminat serviciul la ora 16:00, pentru a rămâne la muncă până la ora 22:00. Ulterior, ordinul a fost revocat, iar polițiștii au încheiat activitatea la ora 19:00.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 16:19
EUROPOL reclamă o situaţie fără precedent. Poliţiştii din schimbul 1 au fost rechemaţi la muncă până la ora 22. Ordinul, revocat

Sindicaliștii susțin că ordinul a fost dat de către ministrul Afacerilo Interne, ulterior fiind retras tot de acesta.

Citește și: EUROPOL pregăteşte proteste masive: „Ministrul Vela refuză acordarea stimulentului de risc poliţiştilor. Am ajuns la căpătul răbdării

„După sesizarea conducerii IGPR, intenţia iniţială a şefilor din Poliţia Capitalei de a ţine poliţiştii 16 ore la muncă în fiecare zi a fost „revocată”. Poliţiştii chemaţi de acasă vor înceta activităţile la ora 19. Decizii manageriale luate pe genunchi. Vom urmări în continuare ca orele suplimentare să fie înregistrate”, au transmis sindicaliştii.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

EUROPOL a declarat că șefii Poliției Capitalei au chemat de acasă toții polițiștii din schimbul 1 care și-au terminat activitatea la ora 16:00. Ordinul făcea referire la aproximativ 1.000 de polițiști care erau nevoiți să lucreze 16 ore pe zi.

„Şefii Poliţiei Capitalei au chemat de acasă toţi poliţiştii din schimbul 1 sau care şi-au terminat activitatea la ora 16:00, pentru a rămâne în serviciu până la ora 22:00. Situaţia este fără precedent şi vorbim de aproape 1.000 de poliţişti care vor fi nevoiţi să lucreze 16 ore pe zi şi mai puţin de 8 ore de repaus între două zile de muncă”, a transmis, joi, Sindicatul Europol.

Sinicaliştii au afirmat că nu au văzut încă niciun act administrativ care să prevadă această formă de organizare a programului de lucru.

„«Ordinul», se scuză şefii, a venit de la ministrul Vela, însă aşteptăm să ne spună cu cine îşi vor lăsa copiii poliţiştii, în condiţiile în care vor fi 16 ore la muncă, ca negrii pe plantaţie”, au mai transmis sindicaliştii.