Sindicatul Europol publică imagini cu doi poliţişti care împing maşina de serviciu: Pentru că tot întreba lumea de ce avem nevoie de autoturisme noi VIDEO

Poliţiştii au dat replica la scandalul achiziţiei de maşini BMW, considerat cu dedicaţie de presă, cu trimiteri la un lobby făcut chiar de preşedintele Iohannis.

15 oct. 2022, 08:27
Sindicatul Europol publică imagini cu doi poliţişti care împing maşina de serviciu: Pentru că tot întreba lumea de ce avem nevoie de autoturisme noi VIDEO

Sindicatul Europol a publicat imagini cu doi poliţişti care împing o autospecială de Poliţie, în mijlocul unei intersecţii. ”Pentru că tot întreba lumea de ce avem nevoie de autoturisme noi”, au comentat reprezentanţii sindicatului.

Cătălin Drulă, despre acuzaţiile ministrului de Interne privind achiziţia de BMW-uri: „Ciocoiul Bode minte cum respiră. Nu scapă”

În imagini se vede cum doi poliţişti împing o maşină de Poliţie, într-o intersecţie, fără a se preciza în ce localitate au fost filmate.

”Pentru că tot întreba lumea de ce avem nevoie de autoturisme noi…”, au scris reprezentanţii Sindicatului Europol pe Facebook, unde au publicat imaginile.

Sindicatul Europol, reacţie la achiziţia de BMW-uri

Achiziţionarea de către Poliţia Română a până la 600 de autoturisme noi, de la BMW, pentru instituţie se află în mijlocul unor controverse, fiind considerată ”cu dedicaţie” atât de sindicatele din Poliţie, cât şi de publicaţiile de profil auto.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini BMW pentru Poliţie de la firma unui apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, arătând că ”licitaţia este corectă, iar domnul Drulă dezinformează cu bună ştiinţă”. ”Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă – IGPR – cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate”, afirma Bode.

Ministrul Internelor îl desfiinţează pe liderul USR Cătălin Drulă în scandalul achiziției de BMW-uri la Poliţie: Cât tupeu să ai și să acuzi când tu ai aprobat cererea de finanțare, inclusiv detaliile tehnice
El critica afirmaţiile fostului ministru al Transporturilor Cătălin Drulă: ”Drulă face acuzaţii grave, cu atac la persoană, vorbind de documente semnate de către dânsul. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Drulă cere DNA să se autosesizeze. Ce ar trebui să înţelegem acum? Că se autodenunţă”. Totodată, Bode susţinea că aceia care încearcă să denatureze scopul unor proiecte ale MAI încercând să obţină capital politic ”prin minciuni şi dezinformări” sunt ”oameni mici”. Referindu-se şi la discuţiile legate de alte achiziţii, Bode afirmă: ”Am văzut o glumă pe reţele de socializare şi spunea că poliţiştii în aceste condiţii nu vor mai achiziţiona pistoale cu electroşocuri, vor achiziţiona urzici. E o glumă amară, dar suntem în situaţia asta”.