Sindicatul Europol reacționează după furtul unei autospeciale de sub nasul agenților de poliție din Călărași

Sindicatul Europol a reacționat, luni seară, după ce un bărbat din Călărași a furat mașina unui echipaj de poliție care intervenea la un scandal.

23 ian. 2023, 21:50
Sindicatul Europol reacționează după furtul unei autospeciale de sub nasul agenților de poliție din Călărași
Sindicatul Europol, prima reacție după ce o autospecială a fost furată în Călărași

Sindicatul Europol a explicat cum a fost posibil furtul autospecialei din Călărași. Echipajul de poliție  intervenea la un scandal în care erau implicate 15 persoane. Pentru că de aproximativ trei luni mașina avea probleme cu bateria, iar pentru a nu rămâne în drum, polițiștii lăsau motorul pornit.

Situația a fost sesizată conducerii, dar nu au fost luate măsuri. Sindicaliștii spun că după ce autospeciala a fost găsită, a fost pornită cu curent de la un șofer aflat în zonă.

„Cum de au furat maşina de poliţie de sub nasul agenţilor? Păi e destul de simplu. Atunci când faci compromisuri pentru instituţie, atunci când îţi asumi să te expui doar pentru că ”şeful” aşa a dispus, ajungi să fii singurul ”vinovat” de ceva ce era foarte predictibil să se întâmple”, au transmis reprezentanții de la Sindicatul Europol.

Citește și: Mașina de poliție furată de sub nasul agenților. Un scandalagiu a plecat cu autospeciala în timp ce polițiștii încercau să aplaneze o ceartă pe Facebook

Patrula de poliție din zona Lehliu, IPJ Călărași, a fost trimisă la un conflict între mai multe persoane care se amenințau cu acte de violență.

„Imediat ce au ajuns în zonă, au observat aproximativ 15 persoane, multe dintre ele în stare de ebrietate, care erau la un pas de o încăierare. S-au dat jos din „autospeciala” de poliţie pentru a documenta cauza conflictului iscat. Doar că, profitând de faptul că poliţiştii erau în spatele maşinii de poliţie, înconjuraţi de mai multe persoane, unul dintre protagonişti s-a urcat la volan şi a plecat cu „autospeciala” de poliţie aproximativ 300 de metri până când a fost oprit tot de poliţişti. În acest sens, s-a întocmit dosar penal pentru „furt calificat” şi „conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice”, pentru că, evident, temerarul avea la bord mai multe pahare de băuturi bahice”, mai spun sindicaliștii Europol.

Citește și: Doi tineri beți au venit cu tractorul cu plug la mall. După ce au parcat au mers la restaurant să mănânce, apoi la păcănele

Cum explică Europol situația

„«Autospeciala» de poliţie avea de aproximativ 3 luni probleme cu bateria, care nu se încărca în mers şi poliţiştii au ajuns de mai multe ori să ceară curent de la alţi şoferi pentru a o porni. Mai mult, a fost sesizată şi în scris instituţia despre această defecţiune, însă fără să rezolve într-un fel problema. Iar poliţiştii care foloseau în patrulare această maşină de poliţie, de frică să nu rămână în câmp, pe teren şi în alte locuri unde aveau speţe, lăsau motorul pornit. Oare cum era dacă poliţistul ar fi oprit motorul „autospecialei” şi conflictul cu cele 15 persoane ar fi degenerat şi trebuiau să se retragă până primeau sprijin de la alte patrule? Oare cine răspundea în cazul în care am fi avut din nou poliţişti vătămaţi sau chiar deposedaţi de armament”, 

au adăugat aceștia.

Chiar și după ce a fost recuperată, mașina a avut probleme.

„După ce l-au oprit pe cel ce urcase la volanul ”autospecialei”, când au intenţionat să plece de la faţa locului şi să-l conducă la sediu pe autor, ghiciţi ce…au pornit maşina cu ajutorul cablurilor „împrumutând” curent de la un cetăţean din zonă”, au mai transmis sindicaliștii Europol.