Mașina de poliție furată de sub nasul agenților. Un scandalagiu a plecat cu autospeciala în timp ce polițiștii încercau să aplaneze o ceartă pe Facebook

Un echipaj de Poliție din Călărași a rămas fără mașină în timpul unei intervenții. Polițiștii merseseră să aplaneze un scandal și au ramas cu gura caăscată atunci cand au vazut ca masina lor pleaca fara ei! La volan se afla unul dintre scandalagii! La nivelul Poliției Călărași a fost deschisă o achentă internă pentru a se afla cum au fost lasați fară mașină agenții.

23 ian. 2023, 13:08
Mașina de poliție furată de sub nasul agenților. Un scandalagiu a plecat cu autospeciala în timp ce polițiștii încercau să aplaneze o ceartă pe Facebook

O autospecială de poliție care aparține Secției 7 Dor Mărunt, județul Călărași, a fost furată în timpul unei intervenții. Polițiștii interveniseră după ce o femeie a sunat la 112 și a cerut ajutor, povestind că soțul ei se ceartă pe Facebook cu un alt bărbat care l-ar fi provocat să se întâlnească în acea noapte pentru a lămuri conflictul mai vechi. După ce au aflat adresa familiei, cei cu care se certa bărbatul pe Facebook și-au făcut apariția la ușa lor.

Citește și: Doi tineri beți au venit cu tractorul cu plug la mall. După ce au parcat au mers la restaurant să mănânce, apoi la păcănele

La locuința familiei au apărut și polițiștii. Și în timp că agenții îi legitimau pe scandalagii, unul dintre bărbați, aflat sub influența alcoolului, a profitat de neatenția oamenilor legii, s-a urcat la volanul autospecialei de politie și a plecat cu ea.

”În noaptea de 21/22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au fost sesizați de către o femeie, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în comuna Lehliu, județul Călărași, are loc o stare conflictuală.

La fața locului s-a deplasat patrula formată din polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt care au identificat apelanta, aceasta le-a relatat că a ținut o petrecere la domiciliu, unde au fost invitate mai multe persoane din localitate, iar în urma consumului de alcool, soțul acesteia a avut un conflict pe o rețea de socializare, cu un bărbat, din localitatea Rași, județul Ialomiță.

În aproximativ 30 de minute, bărbatul din localitatea Rași, județul Ialomița a venit la domiciliul apelantei cu alte 3 persoane, iar soțul acesteia și persoanele respective și-au adresat cuvinte și expresii jignitoare, făra acte de violență.  În momentul în care femeia a apelat S.N.U.A.U. 112, cei 4 bărbați au plecat.

Citește și: Ninsori puternice în județul Dâmbovița! Aproximativ 100 de turiști au rămas blocați cu mașinile în zăpadă

Echipajul ajuns la fața locului a legitimat persoanele participante, iar într-un moment de neatenție, un bărbat din grup, s-a urcat la volanul autospecialei și a demarat în direcția înainte.

Persoana respectivă a oprit masina după aproximativ 300 de metri, moment în care a fost imobilizat de polițiști, fiind identificat în persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Chirnogi, județul Călărași.

Bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Bianca Ghiveci.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru furt calificat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Inițial, bărbatul care a furat mașina polițiștilor a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior el a fost eliberat.

De asemenea, a fost dispusă cercetarea interna cu privire la modul în care au intervenit polițiștii și urmază să se stabilească cum a fost posibil furtul mașinii.