Sindicatul medicilor din Romania, acuzatii grave la adresa Gurvernului: Personalul medical nu e dotat. Masca este ineficienta

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România susține faptul că medicii și asistentele nu sunt dotați corespunzător, iar situația echipamentelor de protecție a personalului medical este departe de cea spusă de către autorități.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 14:19
Sindicatul medicilor din Romania, acuzatii grave la adresa Gurvernului: Personalul medical nu e dotat. Masca este ineficienta

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România solicită Ministerului Sănătății și direcțiilor de sănătate publică să asigure mpsuri de protecție a cadrelor medicale, în contextul în care tot mai mulți români se întorc în țară, iar numărul cazurilor confirmate crește pe zi ce trece. 

Citește și: Magazinele din mall-uri isi suspendă activitarea pe durata starii de urgenta. Care sunt exceptiile

„Colegii din ţară ne anunţă că situaţia cu echipamentele de protecţie a personalului medical este departe de a fi cea relatată de autorităţi în conferinţe de presă şi comunicate oficiale. În unele spitale la solicitările angajaţilor li s-a răspuns că «….-nu e nevoie de niciun echipament special, e suficient să ai o mască chirurgicală şi un dezinfectant…»”, afirmă sindicaliştii.

CFSMR, federaţie sindicală a medicilor, farmaciştilor, biologilor şi a altor categorii de personal cu studii superioare, îşi exprimă îngrijorarea referitor la situaţia protecţiei personalului angajat în unităţile spitaliceşti în plină pandemie de coronavirus.

„Masca simplă chirurgicală este ineficientă în faţa virusului, (mai ales în situaţia când ai de consultat mai mulţi pacienţi posibil infectaţi) acest lucru l-au relatat specialiştii încă de acum câteva săptămâni”, arată sursa citată.

Reprezentanţii medicilor susțin faptul că măştile şi echipamentele speciale care ar fi eficiente încă nu au ajuns în spitale. Iar situația în care personalul medical s-ar infecta cu coronavirus ar duce la o criză în sistemul medical.

„Având în vedere numărul mare de cetăţeni români care ajung în fiecare zi în ţară, dar şi numărul tot mai mare de cazuri confirmate, solicităm ca Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică, precum şi autorităţile locale să acorde o atenţie sporită protecţiei personalului medical. Situaţia în care personalul medical s-ar infecta în număr mare ar aduce la o criză acută în tot sistemul medical şi ar pune cetăţenii într-o situaţie dramatică. În concluzie, revenim cu cererea imperativă de a se asigura măsuri urgente de protecţie a personalului medical, în toate instituţiile sanitare din ţară”, mai spun reprezentanţii CFSMR.