Şinele electrice de la IKEA, retrase de pe piaţă. Vezi când îţi poţi lua banii înapoi

Magazinul din Băneasa al retailerului suedez de mobilier şi decoraţiuni IKEA retrage de pe piaţă un tip de şine electrice, clienţii urmând să primească integral sumele plătite după returnarea produselor.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 10:48
Şinele electrice de la IKEA, retrase de pe piaţă. Vezi când îţi poţi lua banii înapoi

IKEA a primit o sesizare de la un client din Suedia cu privire la un defect al acestor şine şi a decis ca produsul să fie retras imediat de la vânzare din toate magazinele grupului din lume, se arată într-un comunicat al retailerului. Designerii IKEA au lansat o investigaţie, iar testele au arătat un defect de fabricaţie al conectorilor la sistemul de împământare.

Compania arată că nu au fost raportate incidente privind utilizarea acestui produs.”După alte patru acţiuni de retragere a unor produse de pe piaţă în ultimele opt luni, compania IKEA este în continuare decisă să evite toate posibilităţile de producere a vreunui incident care să afecteze siguranţa utilizatorilor de acasă. De aceea, compania se concentrează în primul rând pe prevenirea incidentelor, mai degrabă decât pe remedierea unor eventuale urmări ale acestora”, se spune în comunicat.Şinele IKEA 365+ SÄNDA vândute în perioada septembrie 2011 – martie 2012 sunt afectate de această retragere, respectiv aproximativ 97.000 de bucăţi.

Acestea au fost produse în China şi vândute în toate magazinele grupului din lume, exceptând China, Japonia şi Taiwan.Magazinul IKEA din România a vândut 387 de şine afectate de această rechemare în perioada septembrie 2011 şi martie 2012, la preţul de 39 lei pentru şina de 70 cm şi 49 lei pentru cea de 114 cm, fără a primi vreo sesizare.Cumpărătorii acestor produse le pot returna, de joi, şi vor primi banii înapoi.Grupul suedez deţine un magazin în România, situat în nordul Bucureştiului, inaugurat în 2007. Unitatea a înregistrat în perioada 1 septembrie 2010- 31 august 2011 vânzări de 361,8 milioane de lei, în creştere cu 10,5% faţă de anul precedent.