Singura elevă cu 10 la BAC din Capitală pleacă să studieze la Cambridge: Deja mi-am cunoscut viitorii colegi

Publicat: Luni, 07 Iulie 2014 15:38 // Actualizat: Joi, 17 Iulie 2014 14:41 // Sursa: romaniatv.net

REZULTATE BACALAUREAT 2014. Anul acesta, în Bucureşti, 56% dintre elevii de clasa a XII-a au promovat exemenul de BACALAUREAT. Dintre absolvenţii de clasa a XII-a care au luat Bac-ul doar trei au obţinut media 10. Printre aceştia se numără şi Camelia Popescu, o adolescentă frumoasă, care peste câteva luni va pleca să studieze la Cambridge.

REZULTATE BACALAUREAT 2014. REZULTATE BACALAUREAT 2014: Camelia Elena Popescu este un exemplu demn de urmat pentru orice tânăr care se pregăteşte să ia viaţa în piept. Anul acesta, ea a reuşit să obţină 10 pe linie la examenul de Bacalaureat şi acum se pregăteşte să plece din ţară pentru a studia în una din cele mai prestigioase universităţi din lume. 

A muncit mult. Pe 1 octombrie va începe cursurile la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, acolo unde va studia economia. Este un nou început pentru ea. Pleacă departe de familie, de casă, de ţară, de locurile copilăriei pentru a-şi urma visul. Vrea să fie printre cei mai buni şi nimic n-o poate împiedica. Este ambiţioasă. Aşa a fost întotdeauna. Înca din grădiniţă, părinţii au îndrumat-o spre calitate şi frumos. 

A făcut pian până în liceu, când a trebuit să renunţe pentru a se dedica şcolii. Din clasa a IX-a până în ultimul an de liceu a fost olimpică la limba şi literatura română. Elevă la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Camelia a fost provocată mereu să fie la înălţime. În fiecare an vedea cum colegii ei părăsesc România pentru a se dezvolta în străinătate, la facultăţi de renume. A ştiut mereu că într-o zi va pleca şi ea.

"Ştiu că acolo am mult mai multe oportunităţi. Consider că succesul se datorează echilibrului. Am urmărit să devin un om complet, fără să-mi sacrific adolescenţa. În momentul asta, simt că toată munca a meritat. Când mă gândesc în urmă, nu mi se pare greu. Este drumul pe care l-am ales spre a mă realiza", a spus Camelia pentru RomaniaTV.net.

Cel mai greu este pentru părinţi

Camelia este singurul lor copil, tot ce au mai de preţ. Acum pleacă la mii de kilometri distanţă şi le va lipsi în fiecare zi.

"Le este greu, dar ma susţin. Sunt singurul lor copil. Tati m-a încurajat să plec deoarece sunt mai multe oportunităţi în UK. De asemenea, sunt fericiţi că am şansa să studiez la una dintre cele mai bune facultăţi din lume. O mare parte din realizările mele sunt datorate lor, deoarece au investit timp, bani şi încredere în mine", spune emoţionată adolescenţa.

Citeşte şi: REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO DÂMBOVIŢA: Şapte medii de 10!

Are emoţii şi este nerăbdătoare. Ştie că în faţa ei se deschide un nou drum şi abia aşteaptă să plece. "Consider că profesorii de la Cambridge m-au selectat deoarece sunt suficient de bună pentru a studia acolo. În ceea ce priveşte noul mediu, sunt deschisă schimbării şi sper să îmi fac cât mai mulţi prieteni. Deja mi-am cunoscut viitorii colegi", a mărturist Camelia.

Cât despre viitor nu ştie ce să spună. Poate într-o zi se va întoarce acasă.

Camelia îi îndeamnă pe elevi să înveţe în timpul şcolii pentru că le va fi mult mai uşor spre final. "Cred ca toti trebuie sa-si gaseasca "punctul forte" si sa profite de el. Pentru a reusi, e nevoie de incredere, munca si pasiune", a completat eleva.

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO BUCUREŞTI. Trei elevi de clasa a XII-a din Bucureşti au obţinut media 10 la Bacalaureat în 2014. 

Cei mai buni elevi din Bucureşti au fost, în ordinea numelui, Adrian Alexandru ACHIRIȚOAEI, elev al Liceului teoretic "ALEXANDRU IOAN CUZA", Vladimir Nimigean Popa, de la LICEUL TEORETIC INTERNATIONAL DE INFORMATICA BUCURESTI, şi Adriana Camelia Elena Popescu, de la COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA "TUDOR VIANU". 

VEZI AICI CE MEDII AU OBŢINUT ELEVII DE CLASA A XII-A din BUCURESTI

Pe 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE DUPĂ CONTESTAŢII LA BACALAUREAT 2014RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2014

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă. Probele scrise la a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2014 încep pe 25 august, cu examenul la limba şi literatura română, primele rezultate urmând să fie afişate pe 1 septembrie 2014.

BAC 2014. Sesiunea august-septembrie 2014:

 • 14 – 18 iulie 2014, Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
 • 18 - 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba română – proba A
 • 18 - 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba maternă – proba B
 • 19 - 20 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
 • 21 - 22 august 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D
 • 25 august 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă
 • 26 august 2014, Limba şi literatura maternă – proba E) b) – probă scrisă
 • 27 august 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – probă scrisă
 • 29 august 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – probă scrisă
 • 1 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 –  16:00)
 • 2 - 3 septembrie 2014, Rezolvarea contestaţiilor
 • 4 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor finale

CITEŞTE ŞI: Perle de la simularea de la BAC 2014: De ce îşi pun fetele poze dezbrăcate pe Facebook

În anul 2013, după centralizarea tuturor datelor de la judeţe, rata de promovare a fost de 55,4% pentru sesiunea iunie-iulie 2013. Anul trecut, a fost prima dată când elevii au primit subiecte diferenţiate în concordanţă cu programa şcolară şi cu numărul de ore urmat de elevi. În 2014, elevii au primit tot subiecte diferenţiate în funcţie de profil.

loading...
20 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 23:31
...Popescu, o adolescentă frumoasă, care peste câteva luni va pleca să studieze la Cambridge >>>> Citeşte AICI POVESTEA CAMELIEI ...
08 iul 19:14
Răspunde | Votează email 2 email
dan
Si o fata urata cu aceleasi rezultate ar fi primit asa un articol?
08 iul 14:10
Răspunde | Votează email 0 email
programer
Pt un "Colegiu National de Informatica"
...ma asteptam la un link in retea
... ...portofoliu aplicatii programare
NU intamplator elevii de la vianu pozeaza ca "divele"
...ar trebui sa scoateti informatica din titulatura liceului vianu
Chiar NU are legatura una cu alta
...faceti literatura si poze
08 iul 14:02
Răspunde | Votează email 2 email
Mircea
Inca un exemplu prost. Nemernicii incearca sa ii alunge pe tineri din ROmania. Tinerii accepta si pleaca ”invartindu-se” de parca Anglia i-a ajutat sa ajunga unde au ajuns. Un exemplu prost. Rau. Distrugator. Este o hotzie de creiere si o mizerie.
08 iul 13:57
Răspunde | Votează email 1 email
Barbu
Felicitari! Succes in continuare!
08 iul 13:53
Răspunde | Votează email 2 email
Cata
Numai comentarii de frustrati la articolul asta. Multi sunt cei neputinciosi si invidiosi. Bravo Camelia, succes la Cambridge, vezi ca vremea e cam racoroasa in anglia mai ales vara si englezii sunt in general cam ipocriti. Iti spune cineva care a lucrat doi ani la Oxford. Mai rar asa o fata frumoasa si desteapta.
08 iul 13:40
Răspunde | Votează email -4 email
pufulet
De unde are 9000 de sterline pe an sa-si plateasca 1 an de studiu in Uk? Sa nu vorbim de cazare care este destul de scumpa.Englezii te accepta daca ai bani,caci pe Bac-ul din Romania nu dau 2 lei.Daca tu vrei sa studiezi acolo ca si persoana normala,deseori esti oglibat sa refaci ultimul an de liceu si sa dai Bac-ul lor.Deci e fiica de oameni instariti punct.Poate o fi si desteapta,dar asta se va vedea acolo.Are colegi de 10 ori mai geniali decat ea.
08 iul 14:01
Votează email 2 email
mike
Daca nu stii cum functioneaza mai bine nu te chinui sa tragi concluzii.
Si eu merg in UK si sper sa am 1000 de lire cand plec. O sa lucrez sa ma intretin.
Cad despre cele 9000 de lire pe an se realizeaza un imprumut de la statul englez, iar dupa terminarea studiilor se ia un anumit procent din salariu, odata ce ajungi la o anumita cota (21000 de lire/an sau 1750 de lire pe luna)cu o dobanda de 6.3%
Iar daca are colegi mai buni decat ea, ramane sa se dovedeasca.
08 iul 14:35
Votează email 0 email
Cat
cele 9000 de lire sunt platite de stat, printr un imprumut pe care il face toata lumea care studiaza in Anglia.

Bacul este echivalentul A Levels-urilor lor deci nu te pune nimeni sa dai bacul lor, asta e o aberatie.

Btw, asta e din partea unei persoane care studiaza in Anglia de 2 ani :)
08 iul 12:43
Răspunde | Votează email 0 email
nelu
Bravo Elena, du-te in UK si fa-ti un viitor. Lasa ca romanii se vor descurca ei ...Felicitari parintilor pentru ca te susin si te iubesc!
08 iul 12:38
Răspunde | Votează email -1 email
poPA Andrei
FA BANII PE NET , FOARTE USOR SI INTR-UN TIMP SCURT, UN JOC DE STRATEGII ECONOMICE ::: www.marketglory.com/strategygame/andrei611984
08 iul 12:15
Răspunde | Votează email 1 email
Mircea Dan
Este suficient de buna si la trup si la suflet dar cel mai important este ca are banii pentru studii...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7800
RON
18 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H