Singura femeie care ar fi putut juca vreodată în NBA, a murit. Ea a fost selectată de New Orleans Jazz, dar la momentul alegerii era însărcinată

Lusia Harris, singura femeie selectată oficial în draftul NBA, a murit marți, la vârsta de 66 de ani.

19 ian. 2022, 20:34
Singura femeie care ar fi putut juca vreodată în NBA, a murit. Ea a fost selectată de New Orleans Jazz, dar la momentul alegerii era însărcinată

Lusia Harris a intrat în istorie în 1977, după ce a dominat campionatul universitar cu Delta State, ea fiind selectată în draftul NBA, de New Orleans Jazz. Ea avea o înălţime de 1,91 m.

Deși a câștigat trei titluri cu echipa de colegiu, cu aproape 30 de puncte și 20 de recuperări, în medie, ea nu a mai putut juca ulterior, din cauza faptului că a rămas însărcinată și apoi și-a întrerupt cariera profesionistă, pentru a preda.

Suntem profund îndureraţi că trebuie să împărtăşim vestea că îngerul nostru, sora, mama, bunica, medaliata olimpică, regina baschetului Lusia Harris, a murit pe neaşteptate în Mississippi„, a transmis familia, într-un comunicat.

Citeşte şi Starul NBA Kyrie Irving a fost suspendat de Brooklyn Nets până se vaccinează

Lusia Harris a jucat, de asemenea, în naţionala de baschet feminin a SUA și a făcut istorie ca prima femeie marcat pentru reprezentativa americană la Jocurile Olimpice.

Harris a fost prima femeie de culoare care a fost acceptată în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, în 1992. De asemenea, a fost inclusă în Women’s Basketball Hall of Fame, în 1999.

Anul trecut ea a fost protagonista unui documentar despre viața sa, intitulat „Regina baschetului”.

Citeşte şi Un tânăr jucător de baschet a murit la doar 19 ani într-un accident înfiorător. Terrence Clarke era un star în devenire în NBA