Ultima girafă albă din lume beneficiază de măsuri extreme de protecţie. Cum sunt desurajaţi braconierii să se apropie de ea

Singura girafă albă cunoscută din lume a fost echipată cu un dispozitiv de urmărire GPS pentru a ține braconierii la distanță în nord-estul Keniei, după cum transmit organizaţiile de protecţie a mediului.

18 nov. 2020, 09:10
Ultima girafă albă din lume beneficiază de măsuri extreme de protecţie. Cum sunt desurajaţi braconierii să se apropie de ea

Ultima girafă albă de sex masculin din lume va putea fi urmărită în timp real de rangeri, afirmă un grup de conservare a mediului din savana africană. Girafa are o afecțiune genetică rară numită leucism, care determină depigmentarea pielii.

Se crede că este ultima de acest gen din toată lumea, după ce braconierii i-au ucis doi dintre membrii familiei sale, în luna martie. În consecinţă, rangerii se tem că girafa ar putea suferi aceeași soartă ca rudele sale, o femelă și puiul ei de numai șapte luni, care aveau, de asemenea, pielea albă, depigmentată. Carcasele lor au fost găsite într-o zonă de conservare din comitatul Garissa din nord-estul Kenya, unde masculul locuiește în prezent, singur, după cum scrie BBC.

Citeşte şi Un câine a fost ales primar într-un oraş din SUA. De 22 de ani localitatea e condusă de animale

Ishaqbini Hirola Community Conservancy, care supraveghează viața sălbatică din zonă, a declarat că dispozitivul de urmărire a fost atașat pe unul dintre coarnele girafei, în data de 8 noiembrie.

Într-o declarație publică, organizaţia non-profit a adăugat că dispozitivul de urmărire va oferi actualizări orare cu privire la locul unde se află girafa, permițându-le pădurarilor să „păstreze animalul unic în siguranță faţă de tentativele braconierilor”.

Managerul grupului, Mohammed Ahmednoor, le-a mulțumit voluntarilor pentru ajutorul acordat în protejarea girafei și a altor animale sălbatice. „Zona de pășunat a girafelor a fost binecuvântată cu ploi bune în trecutul recent, iar vegetația abundentă este de bun augur pentru viitorul masculului alb„, a spus el.