Un câine a fost ales primar într-un oraş din SUA. De 22 de ani localitatea e condusă de animale

Un câine a fost ales primar într-un oraş din SUA. Locuitorii din Rabbit Hash, Kentucky, au ales în funcţie un buldog francez, Wilbur, în vârstă de şase luni, care l-a învins confortabil pe primarul în exerciţiu, un pitbull.

RomaniaTV.net
13 nov. 2020, 16:22
Un câine a fost ales primar într-un oraş din SUA. De 22 de ani localitatea e condusă de animale

Un câine a fost ales primar într-un oraş din SUA. Scrutinul a avut loc pe data de 3 noiembrie, când în afară de alegerea preşedintelui, americanii au votat şi în alegeri locale sau referendumuri, inclusiv cu privire la legalizarea drogurilor în mai multe state sau cu privire la statutul şoferilor Uber şi Lyft în California.

Alegerile locale de la Rabbit Hash au ca miză colectarea de fonduri, după cum scrie USA Today. Fiecare vot costă un dolar, iar fiecare alegător poate vota de ori câte ori doreşte.

Un câine a fost ales primar într-un oraş din SUA. Este al cincilea, după 1998

Acest sistem a fost introdus în 1998 la Rabbit Hash, iar Wilbur devine astfel al cincilea câine care conduce localitatea. „Rabbit Hash nu a avut niciodată o persoană reală sau un om ca primar”, a declarat Amy Noland, proprietara lui Wilbur, pentru NBC News.

Citeşte şi Veste tristă pentru copiii din toată lumea. A murit creatorul serialului „Scooby-Doo”

Sistemul este folosit în mai multe localităţi în Statele Unite, însă alegerea lui Wilbur la Rabbit Hash este una dintre cele mai rodnice campanii, probabil din cauza nivelului excepţional de mare al prezenţei la urne în noiembrie.

Oraşul a strâns în total 22 985 de dolari în aceste alegeri, majoritatea prin voturile primite de Wilbur.