Singurul judeţ „verde” din România. Rata de infectare cu COVID este sub 1.5

Singurul judeţ "verde" din România este Vrancea. Îl putem numi aşa dacă analizăm raportul GCS de astăzi, potrivit căruia Vrancea este singurul judeţ care are o rată de infectare sub 1.5. Cea mai gravă situaţie este în judeţe Sibiu şi Cluj, unde incindeţa cazurilor COVID este peste 7 la mia de locuitori.

13 nov. 2020, 15:52
Singurul judeţ „verde” din România. Rata de infectare cu COVID este sub 1.5

Singurul judeţ „verde” din România.

În Vrancea incidenţa cumulată la 14 zile, raportată la 1.000 de locuitori, era vineri de 1.42.

Situaţia cea mai gravă este însă în judeţele Sibiu şi Cluj. La Sibiu rata de infectare a ajuns la 7.78, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 470 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID.

Citeşte şi: Sibiul intră în carantină. Raed Arafat: Mall-urile se închid în weekend. Vezi toate restricţiile

În judeţul Cluj incidenţa este de 7.3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori. 586 de noi îmbolnăviri au fost raportate în 24 de ore.

Judeţele Sălaj şi Timiş au şi ele o situaţie gravă. Ambele au o rată de infectare peste 6. Alte 18 judeţe au incidenţa de peste 3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori.

 

Singurul judeţ „verde” din România. Cum explică prefectul de Vrancea situaţia

„Nu putem vorbi neapărat de un secret al succesului, este vorba despre muncă foarte multă. Nu putem vorbi despre o capacitate de testare, pentru că acum teste fac aproape toate unităţile medicale. În dotarea DSP Vrancea avem un PCR de capacitate mare şi facem 200-250 teste zilnic, avem şi la spital PCR, in mediul privat se fac teste, cam 4-500 teste pe zi bănuim. Vorbim despre o proporţie de 15-20% care încă nu au înţeles că trebuie să se conformeze, nu au înţeles că pot fi un risc la adresa semenilor”, a declarat prefectul de Vrancea, Ghorghiţă Berbece, pentru Mediafax.