Sinistraţii, duşi cu vorba de firmele de asigurări. Niciun om nu a primit bani să-şi repare casele VIDEO

Sinistraţii din localităţile afectate de viituri se plâng că sunt duşi cu vorba de reprezentanţii firmelor de asigurări. Până acum nimeni nu a primit vreun ban, aşa cum este prevăzut în contractele de asigurare. Şi nu ne referim la poliţele obligatorii, ci la cele facultative, prin care oamenii şi-au asigurat nu numai casele, ci şi bunurile.

05 aug. 2014, 10:05
Sinistraţii, duşi cu vorba de firmele de asigurări. Niciun om nu a primit bani să-şi repare casele VIDEO

Oamenii din localităţile afectate de inundaţii din judeţul Argeş sunt disperaţi că firmele de asigurări nu le-au returnat niciun ban. „Astea sunt uşile de la şifonier şi aici este mobila din toata casa, mobila din 5 camere. Mai rămâne frigiderul şi aragazul, singurele care ne-au rămas din tot parterul casei „, a spus o femeie lângă o grămadă de rămăşiţe din mobilierul casei.

Potrivit România TV, aşa arată zeci de case din localităţile din Argeş lovite de viituri. Oamenii aşteaptă acum răspunsul din partea asiguratorilor.

„Firma de asigurari a spus sa masuram toata suprafata de jos, pana la nivelul apei, sa inmultim cu toata suprafata casei interior exterior si aceasta va fi suprafata despagubita”, a povestit o femeie.

Citeşte şi PLOILE au făcut PRĂPĂD în Caraş-Severin. Peste o sută de curţi, grădini şi case au fost inundate

Mulţi localnici care au locuinţe şi bunuri de valoare şi-au făcut asigurări facultative, în afara celor impuse de lege. Acum aşteaptă să primească banii pentru distrugeri, dar spun că de zile întregi companiile de asigurare îi duc cu vorba.

Citeşte şi COŞMAR în urma inundaţiilor. Oamenii spun că apa din fântâni este infestată cu produse petroliere VIDEO

Şi cand m-am dus zice: ai venit cu actele sa intocmim dosarul? pai ce acte? Eu nu am decat copie de la brokerul respectiv. Pai si zice: facturi de la obiectele de uz casnic care le ai defecte si sunt inundate? Şi spun: domne, daca eu nu mai am nici certificat de nastere. Şi zice: pai de unde stiu eu ca nu ai luat o masina de spalat si ai pus-o acolo, povesteşte un alt păgubit.

Contactate telefonic, patru dintre firmele de asigurări nu au dorit să comenteze, pe motiv că trebuie să păstreze confidenţialitatea datelor.

Citeşte şi: VIITURA le-a luat agoniseala de-o viaţă. O familie din Argeş a ajuns la capătul puterilor VIDEO