Sirenele de război s-au declanşat miercuri seară. Rachetă lansată din Fâşia Gaza spre Israel!

Militanţi islamişti palestinieni din Fâşia Gaza au lansat, miercuri seară, o rachetă spre sudul Israelului, în contextul tensiunilor extreme din ultima săptămână, dar proiectilul a fost interceptat de sistemele antibalistice.

01 feb. 2023, 23:01
Sirenele de război s-au declanşat miercuri seară. Rachetă lansată din Fâşia Gaza spre Israel!
Atac cu rachete în Fâşia Gaza

Racheta a fost lansată din Fâşia Gaza spre oraşul israelian Sderot, dar a fost interceptată de sistemul antibalistic Domul de Fier (Iron Dome), potrivit cotidianului The Times of Israel.

Sirenele antiaeriene au fost activate în oraşul Sderot şi în comunităţile Ibim şi Nir Am, situate în apropiere. O femeie de 50 de ani a fost rănită uşor după ce a căzut în timp ce fugea spre un adăpost antiaerian.

Armata ucraineană, atac năucitor asupra mercenarilor Wagner. Imagini incendiare cu asaltul de lângă Bahmut
Atacul a fost revendicat de grupul militant palestinian Jihadul Islamic, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Incidentul intervine pe fondul situaţiei extrem de tensionate din Fâşia Gaza. Şapte israelieni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un incident armat produs la periferia oraşului Ierusalim, ca reacţie la o operaţiune militară israeliană în Cisiordania soldată cu nouă morţi.

Statele Unite şi Naţiunile Unite au îndemnat Israelul şi Autoritatea Palestiniană să ia măsuri pentru evitarea escaladării confruntărilor. Peste 170 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni militare israeliene efectuate în teritoriul palestinian Cisiordania anul trecut ca reacţie la atacuri islamiste. Alţi aproximativ 30 de palestinieni au fost ucişi anul acesta.

O nouă „operaţiune specială” îngrijorează lumea. Israelul a bombardat Siria, aeroportul din Damasc nu mai funcţionează