Armata ucraineană, atac năucitor asupra mercenarilor Wagner. Imagini incendiare cu asaltul de lângă Bahmut

Armata ucraineană i-a luat cu asalt pe mercenarii Wagner de lângă Bahmut. În doar 15 minute soldații lui Zelenski i-a atacat din toate părțile pe orcii lui Putin, capturănd mai multe poziții inamice, dar și o cantitate foarte mare de arme.

01 feb. 2023, 22:17
Armata ucraineană, atac năucitor asupra mercenarilor Wagner. Imagini incendiare cu asaltul de lângă Bahmut
Armata ucraineană, atac năucitor asupra mercenarilor Wagner

Armata ucraineană, atac năucitor asupra mercenarilor Wagner. Armata ucraineană au postat marți un filmuleț de 15 minute, necenzurat, în care este surprins un asalt efectuat cu succes de soldații Kievului asupra pozițiilor mercenarilor Wagner de lângă Bahmut.

Citește și Soldații ruși, recompensați dacă distrug tancurile Leopard 2 sau Abrams primite de Ucraina. Suma colosală pe care o vor primi

Armata ucraineană, atac năucitor asupra mercenarilor Wagner

În imaginile respective, este surprinsă o bătălie crâncenă între soldații ucraineni ai unei brigăzi de asalt și mercenarii Wagner, în urma căreia oamenii lui Zelenski au capturat mai multe poziții inamice, dar și o cantitate mare de arme.

În aceste momente se duc lupte crâncene cele mai fierbinți bătălii în zona Ugledar și Bahmut, din regiunea Donbass.

Locul unde a avut loc asaltul ucrainenilor asupra mercenarilor lui Putin este în prezent unul dintre cele mai dificile sectoare ale frontului. În urma acestui atac, mercenarii Wagner au rămas întinși în tranșee, iar cei care au supraviețuit au fugit de pe câmpul de luptă.

În tot acest timp, soldații ucraineni au fost asistați activ de o dronă, care le indica în timp real pozițiile mercenarilor.

Armata ucraineană a transmis că din 30 ianuarie, armata rusă din Bahmut a suferit pierderi masive, peste 500 de victime, atât răniți, cât și uciși. Mai mult, autoritățile de la Kiev au subliniat faptul că trupele ruse nu au reușit să preia controlul asupra rutei Chasov Yar-Bahmut, de-a lungul căreia sunt furnizate provizii apărătorilor lui Bahmut.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a reiterat că nu va da ordin soldaților ucraineni din subordine să părăsească Bahmutul atât timp cât există subsoluri unde se pot ascunde de bombardamente.

Soldații ruși, recompensați dacă distrug tancurile Leopard 2 sau Abrams primite de Ucraina

La scurt timp după ce Washingtonul a anunțat  că va furniza Kievului până la 31 de tancuri M1 Abrams, compania rusească Fores a le-a promis soldaților ruși care le vor distruge recompense uriașe.

Pe 27 ianuarie, Fores, o companie specializată în echipamente pentru puțuri de petrol, a publicat pe site-ul său mai multe detalii despre recompensele în bani pe care le vor oferii soldaților ruși. Compania a transmis că va plăti până la 72.000 de dolari pentru tancurile Abrams sau Leopard distruse sau capturate și 215.000 de dolari pentru primul avion de vânătoare de fabricație occidentală doborât.

În următoarele luni, Ucraina urmează să primească zeci de tancuri occidentale avansate care vor contribui la contracararea agresiunii rusești în războiul care a izbucnit pe 24 februarie 2022.

La scurt timp după ce Germania a anunțat că va oferi Ucrainei 14 dintre tancurile sale Leopard 2A6 și va permite țărilor partenere să reexporte alte tancuri de luptă pentru a ajuta Kievul, Statele Unite au anunțat că vor trimite țării răvășite de război  tancuri Abrams pe 25 ianuarie.

„Militarii ruși care distrug sau capturează un tanc de luptă german Leopard 2 sau un Abrams american vor primi o recompensă monetară. Fores va plăti 5 milioane de ruble (71.500 de dolari) pentru primul trofeu. Plata pentru fiecare dintre următoarele … va fi de 500.000 de ruble (7.200 de dolari), se arată în comunicatul companiei postat pe site.

Citește și Anunțul care îngrozește o lume întreagă! Rusia se pregăteşte pentru o „escaladare maximă” a războiului din Ucraina