Siria: 16 lovituri aeriene contra Statului Islamic

Coaliția condusă de Statele Unite a efectuat sâmbătă 16 lovituri aeriene contra grupării Statul Islamic (SI) în orașul Rakka, bastionul jihadiștilor din Siria, a anunțat un purtător de cuvânt al coaliției, citat de AFP.

RomaniaTV.net
05 iul. 2015, 07:25
Siria: 16 lovituri aeriene contra Statului Islamic

„Importantele lovituri aeriene care au avut loc în această seară au fost efectuate pentru a priva Daesh (acronimul în arabă pentru SI) de capacitatea de a deplasa materiale militare în interiorul Siriei și în direcția Irakului”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al coaliției, locotenent-colonelul Thomas Gilleran.

„A fost unul din cele mai importante angajamente deliberate pe care le-am desfășurat până în prezent în Siria”, a precizat el. „Aceasta va slăbi capacitatea Daesh de a se deplasa de la Rakka”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Forțele coaliției „au atacat cu succes numeroase ținte” în Rakka, capitala jihadiștilor, distrugând clădiri ale SI și drumuri, a adăugat el.

Loviturile „au redus sever libertatea de mișcare a teroriștilor”, a ținut să menționeze locotenent-colonelul Thomas Gilleran.