Siria: 25 de morţi în două atentate produse la Homs

Cel puţin 25 de persoane, printre care femei şi copii, şi-au pierdut viaţa miercuri în urma a două atentate produse la Homs, a informat agenţia siriană Sana, potrivit AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 19:32
Siria: 25 de morţi în două atentate produse la Homs

Aceste atacuri cu maşini-capcană, care au lăsat în urmă peste 100 de răniţi, au fost atribuite unor ‘terorişti’, termen utilizat de autorităţi pentru a se referi la rebeli. ‘Cele două atacuri teroriste s-au produs la un interval de jumătate de oră’, a precizat agenţia siriană.

Exploziile au cauzat însemnate pierderi materiale.

Observatorul sirian pentru drepturile omului, care se bazează pe o amplă reţea de militanţi şi de surse medicale din ţară, a semnalat că exploziile s-au produs într-un cartier locuit de alawiţi, confesiunea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, şi s-au soldat cu 21 de morţi.

Conflictul din Siria a provocat moartea a cel puţin 150.000 de persoane, conform Observatorului. Potrivit ONU, 6,5 milioane de persoane au fost evacuate în zone aflate tot pe teritoriul sirian, iar aproximativ 2,6 milioane au fugit în străinătate, instalându-se în special în statele vecine.