Siria: Armistiţiu cu bombardamente aeriene. Avioane ruseşti implicate în atacuri

După numai două zile de la intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului în Siria, duminică, mai multe avioane au bombardat şase oraşe situate în vestul provinciei Alep, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

28 feb. 2016, 10:26
Siria: Armistiţiu cu bombardamente aeriene. Avioane ruseşti implicate în atacuri

Insurgenţii sirieni au confirmat bombardamentele şi au declarat că acestea au fost executate de către avioane ruseşti. OSDO a refuzat pentru moment să confirme naţionalitatea avioanelor care au bombardat provincia Siria Alep, duminică dimineaţa.

Un armistiţiu de încetare a operaţiunilor militare asupra jihadiştilor din gruparea Stat Islamic şi a combatanţilor Frontului al Nosra, a intrat în vigoare vineri.

Citeşte şi Armistiţiu cu OBUZE în Siria: Damascul vizat de loviturile teroriştilor în mai multe zone ale capitalei siriene

Armistiţiul urmăreşte să iniţieze un proces de pace, în urma unui conflict armat între forţele gvernamentale şi rebelii sirieni, care durează de 5 ani şi care s-a soldat cu cel puţin 250.000 de morţi şi 11 milioane de persoane afectate de război.