Siria: Bilanţul victimelor atacului chimic din Khan Sheikhoun a ajuns la 86 de morţi

Bilanţul atacului ”chimic” din oraşul sirian Khan Sheikhoun a crescut la 86 de morţi, a anunţat miercuri seara Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Un bilanţ anterior al Observatorului anunţa 72 de morţi în acest atac de marţi, inclusiv 20 de copii şi 17 femei, dar şi 160 de răniţi.

06 apr. 2017, 06:40
Siria: Bilanţul victimelor atacului chimic din Khan Sheikhoun a ajuns la 86 de morţi

”Sunt 30 de copii şi 20 de femei printre victime”, un bilanţ în creştere din cauza decesului unor răniţi grav, a precizat miercuri seara Observatorul.

Aceste zeci de persoane, între care se află şi copii, care prezintau convulsii şi dificultăţi în a respira, cărora li s-a administrat oxigen, au murit în urma unui raid aerian care a avut loc marţi, la Khan Sheikhoun, un fief rebel şi jihadist în nord-vestul Siriei.

Potrivit medicilor de la faţa locului, simptomele pacienţilor sunt similare celor constatate la victime ale unui atac chimic – pupile dilatate, convulsii şi prezenţa unei spume la gură, potrivit news.ro.

Citeşte şi Atac cu gaze toxice în Siria. Cel puţin 100 de oameni, între care şi copii, au fost ucişi

Atacul a provocat un val de indignare la nivel internaţional, iar mai multe ţări occidentale au acuzat regimul lui Bashar al-Assad.

După ce Damascul a fost arătat cu degetul, Moscova a catalogat drept ”inacceptabil” un proiect de rezoluţie prezentat la ONU de către Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit care condamnă atacul de marţi.

Ambasadoarea americană la ONU Nikki Haley a criticat miercuri Moscova că nu şi-a temperat aliatul sirian.

”Câţi copii vor mai trebui să moară ca Rusia să-şi facă griji?”, a spus Haley, ameninţând că Washingtonul va lua măsuri unilaterale în cazul unui eşec la ONU.