Siria: Bombardamentele armatei au nimicit cel puţin 18 civili în Alep

Cel puțin 18 civili au fost uciși luni într-un nou bombardament al armatei siriene asupra unui cartier aflat sub controlul rebelilor în metropola Alep (nord), a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

21 sept. 2015, 12:27
Siria: Bombardamentele armatei au nimicit cel puţin 18 civili în Alep

‘Sunt cel puțin 18 morți și zeci de răniți, dar și numeroase persoane aflate sub dărâmături’, a declarat, pentru AFP, directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Alep, altădată capitala economică a Siriei, este divizată din iulie 2012 între regim (est) și insurgenți (vest).

Potrivit OSDO și altor organizații neguvernamentale, regimul lui Bashar al-Assad bombardează zilnic zonele aflate în mâinile rebelilor în acest oraș și în provincie, cu barili încărcați cu explozibil și uneori cu rachete, care provoacă mii de morți și pagube considerabile.

Citeşte şi Siria intensifică raidurile armate împotriva unor obiective importante ale Statului Islamic

La rândul lor, insurgenții lansează rachete și obuze asupra zonelor aflate sub controlul regimului, acțiuni ce se soldează cu sute de victime.

În data de 15 septembrie, cel puțin 38 de persoane, între care 14 copii, au fost ucise și alți 150 au fost rănite de tiruri ale rebelilor, într-un cartier aflat sub controlul forțelor guvernamentale, unul dintre cele mai grave bilanțuri ale unui bombardament al rebelilor asupra acestei metropole.