Siria: Cel puţin 20 de civili ucişi în bombardamente ale forţelor turceşti împotriva oraşului Afrin

Cel puţin 20 de civili, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi vineri în bombardamente ale forţelor turceşti împotriva oraşului sirian Afrin (nord), relatează agenţia DPA, preluată de Agerpres.

RomaniaTV.net
16 mart. 2018, 12:55
Siria: Cel puţin 20 de civili ucişi în bombardamente ale forţelor turceşti împotriva oraşului Afrin

Bombardamentele, care au vizat zona rezidenţială Ashrafieh din oraş, s-au soldat şi cu 30 de răniţi, a afirmat într-un comunicat Redur Khalil, un oficial al Forţelor Democratice Siriene (SDF), conduse de kurzi şi susţinute de către SUA.

Imagini postate de către militanţi kurzi arată copii, plini de sânge, plângând în timp ce erau duşi la spitalul din oraş.

Într-o imagine video distribuită de un grup de militanţi kurzi pe WhatsApp se poate vedea o asistentă medicală care face apel la comunitatea internaţională, în limba engleză, să-i ajute pe civilii din Afrin. ”Personalul este insuficient, nu există materiale medicale şi avem mulţi răniţi care au nevoie urgent de îngrijiri”, afirmă infirmiera.

Oraşul Afrin este asediat de lunea trecută de către forţele turceşti şi rebelii sirieni aliaţi. Zilnic au loc bombardamente asupra oraşului, determinând mii de persoane să se refugieze în zone din apropiere.

Ofensiva Ankarei împotriva miliţiei kurde YPG (Unităţile de apărare ale poporului) în enclava Afrin a început pe 20 ianuarie. Turcia consideră YPG drept o organizaţie teroristă care are legături cu militanţii kurzi interzişi de pe teritoriul său.

YPG este principala componentă a SDF, partenerul oficial al SUA în Siria, care conduce lupta împotriva grupării Stat Islamic în nordul şi estul Siriei.