Siria: Atac terorist într-o suburbie a Damascului soldat cu peste 30 de morţi şi zeci de răniţi

O puternică explozie s-a produs sâmbătă dimineaţă în suburbia Jaramana a capitalei siriene Damasc, incidentul soldându-se cu cel puiţin 30 de morţi, între care 16 soldaţi sirieni şi 15 rebeli islamişti, precum  şi cu răniţi, relatează Reuters şi France Presse, care citează agenţia de presă oficială siriană SANA.

RomaniaTV.net
19 oct. 2013, 09:34
Siria: Atac terorist într-o suburbie a Damascului soldat cu peste 30 de morţi şi zeci de răniţi

Explozia s-a produs sâmbătă dimineaţă, la brajuul de intrare în Jaramana, unde se află o comunitate importantă de sirieni creştini. Atentatul a fost comis de „terorişti”, termen folosit de regimul condus de Bashar al-Assad atunci când se referă la forţele opoziţiei siriene, potrivit agenţiei SANA, citată de Agerpres.

Atentatul cu maşină-capcană comis sâmbătă dimineaţă într-un cartier de la periferia Damascului s-a soldat cu moartea a cel puţin 16 soldaţi sirieni şi 15 rebeli islamişti, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), transmite AFP.

Atentatul, la originea căruia s-a aflat un militant-kamikaze din Frontul Al-Nosra, grup jihadist afiliat la Al-Qaida, a fost urmat de confruntări armate violente la intrarea în cartierul Jaramana, din sud-estul capitalei siriene.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), citat de BBC, în urma atentatului de sâmbătă de la intrarea în Jaramana, 16 soldaţi sirieni au murit în urma atentatului cu o maşină-capcană care a  forţat barier . La scurt timp după atentat, zona a fost ţinta unui atac cu mortiere lansat de forţele opoziţiei siriene.

Jaramana este o suburbie situată în sud-estul Damascului, cu populaţie majoritar creştină, în zonă trăind mulţi susţinători ai lui Bashar al-Assad. La 6 august, această suburbie a fost ţinta unui atentat cu maşină-capcană soldat cu moartea a 18 persoane.