Siria: Ministrul de Externe german propune o cale aeriană pentru aprovizionarea oraşului Alep

Ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a propus, într-un interviu acordat publicației Welt am Sonntag, crearea în caz de necesitate a unei căi aeriene pentru aprovizionarea cu ajutor umanitar a locuitorilor din orașul sirian Alep, informează sâmbătă agenția de presă TASS.

13 aug. 2016, 07:39
Siria: Ministrul de Externe german propune o cale aeriană pentru aprovizionarea oraşului Alep

„Dacă nu se va putea livra ajutor umanitar în cantitate suficientă în ambele părți ale orașului Alep, va trebui să analizăm posibilitatea livrării pe calea aerului în primul rând a medicamentelor”, a spus Steinmeier. El a subliniat că în pezent guvernul german discută această problemă cu ONU, SUA și Rusia.

Șeful diplomației germane și-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu utilizarea de arme chimice în Alep. „Condamnăm cu toată fermitatea utilizarea armelor interzise, fie că este vorba de arme chimice sau de bombe-butoi, și îndemnăm toate părțile implicate în conflict să facă tot posibilul pentru a proteja populația civilă”, a spus el.

Citeşte şi Papa Francisc: Este inacceptabil numărul victimelor civile de la Alep, Siria

Începând de joi, în Alep au fost impuse pauze zilnice de trei ore în acțiunile de luptă, între 10:00 și 13:00 orele locale, pentru a permite trecerea în siguranță a convoaielor cu produse alimentare și medicamente. În același timp, în Alep sunt deschise șapte coridoare umanitare pentru retragerea locuitorilor și a combatanților care doresc să predea armele și să beneficieze de amnistiere.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a îndemnat la o pauză în luptele de la Alep și la un acces imediat la cei circa 1,5 milioane de locuitori care riscă să fie asediați în totalitate în acest oraș din nordul Siriei. Lupte intense au avut loc în ultimele săptămâni în acest oraș și în împrejurimile lui, divizat între cartierele estice aflate în mâinile rebelilor și cele vestice aflate sub controlul regimului, fiecare sector fiind aproape încercuit de tabăra adversă.